Utfordringer/Challenges 2014

Utfordringer/Challenges 2014

Her legger jeg litt ut om de utfordringene jeg har meldt meg opp til i 2014. Det vil følge med linker, slik at hvis du vil delta du også, så finner du det enkelt her. Noen av utfordringene er da egne bestemte utfordringer, og de henvises ikke til noen sider. Melde seg opp på utfordringene kan man gjøre uansett på året, og man velger selv på de fleste utfordringene hvor mange bøker man vil prøve seg på å lese.

Jeg liker utfordringene siden da har jeg noe å strekke meg etter, også er det jo litt morsomt når man greier noen av de. Men jeg gjør dette mest for gøy, og det er ikke alltid viktig for meg å få full pott. 

I år valgte jeg bort noen utfordringer. Lines lesesirkel er jeg veldig glad i, men i år så jeg at det ble mye lesing av fag på fritiden, og da fant jeg ut at klassikere ble litt for tungleste for meg, og vanskelig å holde tritt med. Elsker den utfordringen, så håper jeg får deltatt i 2015 i stedet. Erstattet da denne utfordringen med noen nye, for jeg greide jo ikke å gjøre denne listen kortere i år. Det er ikke så lett å velge og vrake mellom så mange gode utfordringer, men jeg innså at noen ble litt for omfangsrike, som en jorden rundt lesning, som jeg hadde veldig lyst å kaste meg over i begynnelsen av året. Hadde vært utrolig gøy å delta, men kanskje en annen gang. Fortsetter som før ihvertfall å delta på "Boken på vent" (Beathesbokhylle) og "En smakebit på søndag" (Flukten fra virkeligheten) når det passer. Her er de utfordringene jeg endte opp med til slutt:

Å lese 100 Bøker iløpet av 2014

Jeg tror denne utfordringen blir vanskelig, men det blir morsomt å se hvor mange bøker jeg leser på ett år. Greide 73 i 2013 og tror kanskje jeg greier 80 i 2014, siden jeg leser fag også nå og har ikke like god tid til andre bøker og blogging som tidligere.  Det som er så fint med utfordringene, er at det er ikke verdens undergang hvis man ikke greier dem, men poenget er vel å utfordre seg selv til å strekke seg litt lenger.

Utfordringen varer fra 1. Januar til 31. Desember. Man skal lese 100 bøker iløpet av året og det kan være hvilken som helst bøker uansett sjanger. Lydbøker er også tillatt, men ikke fagbøker.  Det er bare å hive seg med. Viktig at du linker til siden hennes at du deltar på utfordringen. Utfordringen kan krysse flere utfordringer og du trenger ikke å skrive anmeldelser om bøkene du leser, hvis du ikke vil. Trenger ikke blogg for å delta.

Du kan følge med på hvordan det går på bloggen min ved å trykke på listen min over "Leste bøker" i år, der skriver jeg ned hva jeg leser måned for måned. Har du lyst å delta på utfordringen er det bare å trykke på linken foran, det er Book Chick City som arrangerer utfordringen.Engelsk utfordring 2014

Foto: Privat

Jeg er som kjent veldig dårlig på å lese engelske bøker. Mest fordi jeg bruker ett ondt år å komme igjennom en bok. Det har mye med at mine engelsk kunnskaper er minimale, men man blir jo ikke bedre i engelsk ved å ligge unna det. Jeg ble inspirert av Beathe med bloggen beathesbokhylle,og gjør som henne å utfordrer meg selv til å lese minst 5 bøker på engelsk i år. Noe som vil være en stor bragd siden jeg ikke leste noen ifjor. 

Leste bøker:

 • City of Bones av Cassandra Clare 
 • City of Ashes av Cassandra Clare
 • One Hundred names av Cecelia Ahern


Ebook Challenge 2014

Foto: Workaday Reads

Det er bloggeren Workaday Reads som arrangerer denne utfordringen og jeg kaster meg med. Valgte denne fordi jeg burde bli flinkere å lese det jeg kjøper på lesebrettet mitt. Det er ofte bøkene blir liggende ulest lenge der. 
Det er 7 stadier og velge mellom og det er lov å flytte seg oppover iløpet av året. Jeg har valgt den enkleste med 5 ebøker å lese. Her er de andre trinnene:

 1. Floppy disk – 5 ebooks
 2. CD – 10 ebooks
 3. DVD – 25 ebooks
 4. Memory stick – 50 ebooks
 5. Hard drive – 75 ebooks
 6. Server – 100 ebooks
 7. Human brain – 150 ebooks
Noen av reglene for å delta:
 • Kan melde deg på utfordringen til 15. Desember 2013.
 • Alle kan delta, man trenger ikke blogg for å delta. 
 • Alle bøker er tillatt bare det er i ebok format. 
 • Du kan velge bøkene på forhånd eller du kan velge etterhvert av de du leser.
 • Du må linke utfordringen på siden til de som arrangerer utfordringen! Viktig! Samtidig som du må som meg reklamere hvem som arrangerer utfordringen du deltar i. 
 • Du kan flytte på trinnene du har valgt gjennom året med bare opp, ikke nedover. 
Leste Ebøker:
Off the shelf Challenge 2014Det er bloggeren Bookish Ardour som arrangerer utfordringen og har du lyst å delta eller lese mer om reglene er det bare å trykke på banneren eller linken over.

Noen av reglene for å delta er slik:

 • Les bøker du har hatt i bokhyllene dine en stund. det vil si bøker fra 2013 og tilbake. 2014 bøker teller ikke. 
 • Utfordringen varer gjennom hele året, så du kan når som helst melde deg opp bare det er innen 16 Desember 2014.  
 • Lov å lese det du vil og det er lov å krysse utfordringen med andre utfordringer. 


Har som mange en hel drøss uleste bøker i bokhyllen min som jeg burde få lest. Jeg fant denne utfordringen er jo da perfekt for meg. Har jo så mye spennende i bokhyllen min at jeg burde virkelig være der og grave litt mer. Nok å ta av, så jeg velger å lese 15 bøker fra hyllen. Her er eksempler andre trinn du kan kaste deg på:
 1. Tempted– Choose 5 books to read
 2. Trying – Choose 15 books to read
 3. Making A Dint – Choose 30 books to read
 4. On A Roll – Choose 50 books to read
 5. Flying Off – Choose 75 books to read
 6. Hoarder – Choose between 76-135 books to read
 7. Buried – Choose between 136-200 books to readLeste bøker:


Lines lesesirkel 2013

Målet med denne utfordringen er å samlese så mange bøker som mulig av de 1001 bøkene du må lese før du dør.

Foto: Lines bibliotek

Jeg storkoste meg med å delta på Lines lesesirkel ifjor og jeg har tenkt å fortsette med å delta i 2013. Jeg har meldt meg opp på å lese en klassikere i måneden frem til 2014. Det er mange spennende bøker i år, feks koser jeg med Kafka på stranden nå, og jeg gleder meg veldig til å lese Northanger Abbey av Jane Austen i April. Bøkene som er valgt ut er hentet fra boken "1001 bøker du må lese før du dør". Alle kan delta og du velger selv hvilken bøker du vil lese og hvor mange. Har du lyst å delta er det bare å trykke på linken over. Da får du vite reglene og se hvilke bøker som skal leses i år. 

I lesesirkelen skal vi lese disse bøkene i år:

 • Haruki Marakami - Kafka på stranden (Bloggdato 27. januar).

 • Irène Nèmirovsky - Storm i Juni/Suite Francaise (Bloggdato 24. Februar).
 • Friesrich Dürrenmatt - Dommeren og hans bøddel (31. Mars).
 • Jane Austen - Norhanger Abbey (28 April). • August Strindberg  - Det røde rommet (26 Mai).


 • Virginia Woolf - To the Lighthouse (30. Juni).

 • John Kennedy Toole - A confederacy of Dunges (28. Juli).


 • Harper Lee - Drep ikke en sangfugl (25. August). • Lev Tolstoj - War and Peace/Krig og fred (29. September).

 • Margaret Atwood - The handmaid`s Tale (27. Oktober).

 • Michael Cunningham - The Hours/Timene (24. November).

 • Nicole Krauss - The History of love/Kjærlighetens historie (29. Desember).

 • Josè Saramago - Kain (26. Januar).
Meld deg på Lines Lesesirkel 2013 HER:)


1001 bøker: Min utfordring

Jeg skal i tillegg til lesesirkelen skal jeg lese 10 bøker fra 1001 Bøker du må lese før du dør. Har selv denne boken i bokhyllen min og er ivrig og ta den i bruk. Oversikt over hvilke bøker som er skrevet i 1001 bøker du må lese før du dør kan du se HER hos Linesbibliotek. Hvis du vil se hvor mange av bøkene jeg har lest fra før av kan du titte: HER. Greide da bare en bok ifjor  så håper dette vil gå bedre i år.

Disse 10 bøkene skal jeg lese fra listen over 1001 bøker du må lese før du dør: 

 1. Bleak House av Charles Dickens (1852) 
 2. Jane Eyre av Charlotte Brönte (1857)
 3. IQ84 av Haruki Murakami (2011)
 4. Stolthet og fordom av Jane Austen (1813)
 5. Persuasion av Jane Austen (1816)
 6. Dracula Av Bram Stoker (1897)
 7. Harens år Av Arto Paasilinna (1975)
 8. Tvillingene Av Jessa de Loo (1993)
 9. Balansekunst Av Rohinton Mistry (1995)
 10. Historien om Pi Av Yann Martel (2001)Camilla Collett 200 år


I år akkurat den 23. Januar 2013 har Camilla Collett 200 års dag og det har jeg tenkt å feire. Camilla var både kvinneforkjemper og forfatter. Jeg skal hedre forfatterskapet og kvinneforkjemperen ved å lese "Amtmannens døtre" også kanskje lese en biografi om denne kvinnen jeg vet så lite om. Boken over ser ihvertfall veldig interessant ut.

Andre jubilanter er:

 • 5. August har dikteren og språkforskeren Ivar Aasen 200 års dag. 
 • 12. Desember har maleren Edvard Munch 150 års da


Les for en god sak 2013


Leser for dyrebeskyttelsen i Trondheim. Jeg gir 5 kr for hver bok jeg leser. Har du lyst å delta er det bare å trykke på linken under bilde. Jeg synes dyrebeskyttelsen gjør ett fantastisk arbeid med eierløse dyr. Jeg er veldig glad i dyr, spesielt katter ligger nært mitt hjerte. Jeg liker ikke å se dyr lide, så derfor støtter jeg deres arbeid. Har du lyst å vite mer om dyrebeskyttelsen kan du besøke siden deres: HER eller besøk de på Facebook.Mine bokmål 2013 oppsummert:

Hei! Her er hovedmålene mine for 2013:
1. Kjøpe mindre bøker enn ifjor: Kjøpte kolossalt med bøker ifjor. Har nok en del med at jeg begynte å blogge og ble litt vel ivrig til tider å hamstre inn bøker. Det som er skjedd er at hyllene er fulle av uleste bøker, skal konsentrere meg i år om å lese noen av de bøkene før det kommer inn så mye nytt. Skal bli en mer smart handler og ikke handle så mye på impuls. tror jeg skal greie meg ganske bra på denne, spesielt siden jeg må spare penger til studiekursene mine. 

2. Jeg skal prøve å lese 100 bøker i løpet av året: Denne kan bli tøff, tror jeg vil ende opp med ca 70 bøker, siden jeg nå er student på siden. Jeg er jo også en periodeleser, så er ivrigere noen måneder enn andre. Blir spennende å se!

3. Jeg skal lese 6 Zombie bøker: En utfordring som blir spennende, spesielt siden jeg ikke har lest så mange Zombie bøker tidligere. Har da liggende noen bøker klart alt, så det er vel bare å sette igang. Har troa dette skal gå bra.

4. Jeg skal også fullføre Lines Lesesirkel 2012:  Jeg skal være med på å lese alle bøkene. En hver måned. Starter allerede i Januar med Kafka på stranden av Haruki Murakami. Gleder meg, men tror det vil bli utfordrende og henge med på alle for det er som oftest veldig tykke bøker som er i omløp. Men så flott man får lese noen bøker man ellers ikke ville ha kanskje lest. Og jeg har funnet ut at jeg elsker klassikere, så tror dette blir koselig. 

5. Jeg skal også i tilegg til Lines Lesesirkel, lese 10 bøker fra 1001 bøker du må lese før du dør: Blir jo litt ekstra bøker dette, men dette er bøker jeg kan lese i mitt eget tempo og når jeg vil. Jeg har også valgt ut bøker jeg virkelig har lyst å lese. Feks gleder jeg meg til å lese historien om Pi og etter den er lest skal jeg kose meg med filmen.

6. Skal skrive 4. bokanmeldelse i måneden: Har ikke helt trua på dette, men hvis det blir tilsammen ca fire bokanmeldelser i måneden ut året blir jeg glad. Kommer til å ha det så travelt i  år, men samtidig er det jo viktig å få skrevet noen anmeldelser i mellom. Har til og med blitt glad i å skrive, så mye har forandret seg siden ifjor. 

7. Jeg skal også utfordres til å Lese engelsk: Skal lese hele 5 bøker på engelsk og jeg håper jeg greier dette fordi engelsk kunnskapen min trenger å bli pusset litt på. 

8. Skal også meldt meg på utfordringen om å lese 5 Ebøker: Har valgt denne fordi jeg har godt av å bruke lesebrettet mitt mer, det vil spare meg for flere bøker i den overfylte bokhyllen hvis jeg greier dette. Håper også at denne utfordringen vil motivere meg til å lese de engelske bøkene jeg har på lesebrettet og da blir det jo to utfordringer i ett smekk klart. 

9. Litt Off the shelf  utfordring trenger man jo også i 2013: Har som sagt lyst å lese ut noen av de bøkene som alt står i bokhyllen, og da tenkte jeg denne utfordringen passet bra. Har satt meg opp å lese 15 av bøkene jeg har liggende fra før av. Håper jeg greier det. Mye bra litteratur er det også som ligger der og venter. 

11. Camilla Collett fyller 200 år i 2013: Siden hun har slik en stor dag, har jeg tenkt og lese noe litteratur av og om henne. Må jo sette litt ekstra stas på jubilanten. 

12. Les for en god sak, er også en av mine viktige mål i årLeser for dyrebeskyttelsen i Trondheim og det har jeg tenkt å fortsette med. Blir spennende å se på slutten av året hvor mange kroner som er kommet inn. 


13. Kose meg med bloggen: Blogging skal være gøy! Veldig viktig mål, spesielt nå når jeg studerer. Det må ikke bli ett stressmoment!