torsdag 30. mai 2013

Mine bok funn i Mai

Mine bok funn i Mai

Har hatt det sparsommelig denne måneden siden jeg har vært ute på reisefot. Men noen fine bokkupp har jeg gjort meg denne måneden allikevel. Jeg har vært både inne hos Fretex, brukthandel og bruktbokhandel å tittet. Noe som egentlig er livsfarlig er du meg. Forelsker meg alt for lett i en bok, også er jo listen utrolig laaang når det kommer til hvilken bøker jeg ønsker meg, så det er alt for lett å finne noe når man bare skal kikke litt. 

Første boken jeg har kjøpt denne måneden har jeg funnet på en bruktbutikk her i Trondheim. Jeg ble litt overrasket når jeg gikk inn i butikken hvor ryddig og oversiktlig de hadde gjort bokstablene, nå var det jo en fryd å titte der. Kom lykkelig ut med denne boken:


Foto/Tekst: Cappelen Damm

Ifjor leste jeg "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley, som jeg elsket. Jeg hadde egentlig planer om å lese flere av bøkene hennes ifjor sommer. Men det ble dessverre ikke noe av. Nå har jeg ihvertfall denne boken "På andre siden av havet" liggende klar. 


Forlaget sier om boken:

Aboriginene har levd i åndelig harmoni med jorda i Australia i seksti tusen år. Så ankommer skip fulle av gjenferdsmennesker, og aboriginernes eksistens trues av denne skremmende hvite invasjonen fra syttenhundretallets England.

Da Jonathon Cadwallader forlater Cornwall på skipet Endeavor har han ingen anelse om hvordan reisen skal forandre livet hans og livet til kjæresten Susan, som han må forlate.

Susan sørger over alt havet har fratatt henne, men skjebnen fører henne fra Cornwall, og bringer henne og Jonathan sammen igjen, denne gangen i en brutal og uforsonlig straffekoloni i New South Wales.

I denne romantisk historiske romanen veves livene til Cadwallader-familien og Penhalligan-familien sammen i et nylig oppdaget Australia hvor de åndelige båndene aboriginene har til landet sitt brutalt kuttes av den hvite invasjonen.


...

Neste bok fant jeg i en av Trondheims Fretex butikker. Boken jeg snakker om er "Det beste av meg" av Nicholas Sparks. Elsker filmene til Spark, de er ofte litt triste, men også romantiske. Alt jeg liker! Så jeg har lenge tenkt jeg også må lese bøkene hans snart. Denne blir nok den første. 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Liker omslaget veldig godt. Ser for meg denne kanskje blir slukt iløpet av sommeren eller høsten. Må jo også gå litt på jakt etter flere av de andre bøkene hans. 

Forlaget sier om boken:

Våren 1984 forelsker Amanda Collier og Dawson Cole seg hodestups, men de har ingen fremtid sammen. Dawson kommer fra en familie av kriminelle, og er langt fra fin nok for Amandas foreldre. Dawson har ikke noe annet å tilby Amanda enn sin kjærlighet, og han velger å gjøre det slutt med henne. Han ønsker ikke å stå i veien for en trygg og god fremtid.
Livet blir ikke sånn som de hadde tenkt seg, og verken Amanda eller Dawson glemmer sitt livs store kjærlighet. Amanda gifter seg og får barn, mens Dawson lever for jobben sin på en oljeplattform. Etter tjuefem år møtes de to ungdomskjærestene igjen, i begravelsen til gamle Tuck. Tuck var som en far for Dawson da han vokste opp, og hos ham fant han og Amanda et fristed da de var unge.
Tuck mistet sin kone tidlig, men har beholdt troen på kjærligheten. Han etterlater Dawson og Amanda et brev som gjør at de blir nødt til å stille seg et spørsmål: Kan kjærligheten forandre fortiden?


...

De neste bøkene kjøpte jeg på en bruktbokhandel i Tromsø. Elsker den bruktbokhandelen. Har brukt mye penger der på Raija serien av Bente Pedersen, kjøpte hele serien den når jeg bodde i byen og selvfølgelig en hel del andre bøker. Her er noen bilder av bokhandelen:


Anbefaler veldig å besøke stedet en gang dere er i Tromsø. Ikke store plassen, men godt utvalg til de fleste. Selv gikk jeg litt bananas ved Chick lit hyllene. Det sto tre bøker av samme forfatteren å ventet på meg. 


Den ene boken har dere allerede blitt presentert for, og forfatteren jeg snakker om er Marian Keyes. Blir fine bøker å lese nå på sommeren. Håper bare ikke sommeren går raskt av sted for jeg vil lese masse. 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Nå kan det virke litt som jeg er Cappelen Damm frelst, men det er bare en tilfeldighet, altså. Her kommer litt om "Vannmelonen":

Forlaget sier om boken:

Det var ille nok at min elskede James dumpet meg på dynga rett etter jeg hadde født hans barn. Men å vrake meg for en skreppe som ikke engang er tynn, var virkelig å strø salt i fødselsårene!
   Men stakk gjorde han, slasken. Og der satt jeg igjen med et hylende spedbarn, brustent hjerte, vrengt livmor og en kropp som en VANNMELON.
   Så jeg dro hjem til familien min for å sørge i fred. Og sørge gjorde jeg. En stund. Men så begynte hjernecellene å våkne. Hvorfor skulle jeg la den fordømte svikeren vinne? Hadde ikke jeg også rett til ett lykkelig liv, kanskje?            Så da James plutselig dukket opp igjen, fikk han sitt livs sjokk.
Ha! Det føltes godt!

...

Det er god tykkelse på disse bøkene og jeg kommer nok til å bruke litt tid på disse. Men hvor jeg gleder meg! Neste bok er "Sushi for nybegynnere". 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Kan ikke si annet at disse bøkene har interessante titler. 

Forlaget sier om boken:

Lisa drømmer om en sjefsstilling i New York, etter å ha slavet i fire år som redaktør for motemagasinet Femme. I stedet får hun i oppdrag å starte et sexy ungpike-blad i den katolske avkroken Dublin.

Forfremmelsen føles som et nederlag, men Lisa biter i seg skuffelsen.

Lisas nye assistent Ashling har all grunn til å bekymre seg. Hun har ingen midje, ingen kjæreste og altfor mange håndvesker. Ellers fikser hun det meste og er alltid utstyrt med et kriselager av plaster og sysaker.

Ashlings bestevenninne Clodagh har all grunn til å være lykkelig. Hun er gift med drømmeprinsen, har to skjønne barn og et flott hus. Så hvorfor føler hun en uimotståelig trang til å kysse frosker, sånn helt plutselig?

...

Er veldig spent på denne. Men jeg har hørt mest om den øverste boken. Håper denne er god også, noen som har lest denne?
Den siste boken jeg har kjøpt er også den tynneste på bare 601 sider. Tror tross tykkelsen vil ha lett av og skli gjennom sidene, hvis ikke får dere nok høre det. Håper jeg blir oppslukt. 

Foto/Tekst: Cappelen Damm

Denne får jeg litt sommerfølelse av. Har hørt lite om den også, så har du lest så rop ut din mening. Er veldig nysgjerrig. 

Forlaget sier om boken:

27 år gamle Rachel lever glade dager i New York, der hun vier seg fullt og helt til nattelivet.

Drinker og dop er en del av hverdagen, like mye som venner og vinbarer. Men en kveld tipper det over for henne, og hun tar en overdose sovetabletter.
Familien hjemme i Irland kommer til unnsetning, og snart er hun på vei til et behandlingshjem langt ute på den irske landsbygda. Rachel skjønner ingenting. Hun har da ingen problemer?
På den annen side kunne hun kanskje ha godt av et lite avbrekk. Særlig på et sted som blir betegnet som et populært kjendis-spa, der man får oppvartning, trim og massasje - det rene luksusliv! Men Rachels ferie blir alt annet enn forventet ...


...

Da står det bare igjen å finne tiden til å lese de. Håper jeg får meg noen nye bøker i Juni måneden også. Går rundt å sikler etter Jo Nesbø`s bok Politi og Dan Brown`s bok Inferno. Håper jeg får kloa i de snart!

Ønsker alle en herlig videre fin dag!





tirsdag 28. mai 2013

Boken på vent # 23

Boken på vent # 23
Vannmelonen av Marian Keyes


Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å lese, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken over!

...

Oi! Har det virkelig gått en uke alt. Tiden går så alt for raskt for tiden. Har da vært både på reisefot (Tromsø, Nordreisa og Alta) og i konfirmasjon i de siste dagene og det har vært deilig å se igjen både familier å venner opp i den vakre Nord - Norge som skinte strålende i sin midnattssol når jeg ankom  Nesten synd å dra der i fra igjen. Men arbeide og hverdagslivet kaller. Fikk da med meg mange gode minner på veien. Men jeg fikk også litt nytt lesestoff og dagens bok på vent kommer fra en bruktbokhandel i Tromsø. Kjøpte selvfølgelig noen flere bøker, men de skal jeg komme tilbake til ved en annen anledning. Boken jeg snakker om og gleder meg til å ta fatt på er Vannmelonen av Marian Keyes. Boken har jeg hatt veldig lenge lyst til å lese og endelig datt jeg over den for en billig penge. Nytes i sola skal den ihvertfall for dette må jo være bra sommerlektyre. Her kommer litt mer om den:



Baksiden av boken sier:

Det var ille nok at min elskede James dumpet meg på dynga rett etter jeg hadde født hans barn. Men å vrake meg for en skreppe som ikke engang er tynn, var virkelig å strø salt i fødselsårene!
   Men stakk gjorde han, slasken. Og der satt jeg igjen med et hylende spedbarn, brustent hjerte, vrengt livmor og en kropp som en VANNMELON.
   Så jeg dro hjem til familien min for å sørge i fred. Og sørge gjorde jeg. En stund. Men så begynte hjernecellene å våkne. Hvorfor skulle jeg la den fordømte svikeren vinne? Hadde ikke jeg også rett til ett lykkelig liv, kanskje? Så da James plutselig dukket opp igjen, fikk han sitt livs sjokk. 
Ha! Det føltes godt!


...

Ønsker alle en videre fin tirsdag!



tirsdag 21. mai 2013

Boken på vent # 22

Boken på vent # 22
Truet av John Katzenbach




Det er den herlige Beathe med bloggen "Beathesbokhylle" som har laget denne flotte utfordringen. Hun lurer på hvilken bok du går å venter på å lese, og som det har vært meningen du skulle ha lest på en stund. Det kan være en gammel bok eller en helt nye en. Bare å kaste seg med, ved å trykke på linken over!



...

Dagens bok på vent husker jeg sånn smått at jeg har lest en bokanmeldelse om, men husker om ikke om den var av positiv art eller negativ, eller kanskje sånn midt på treet. Men etter å ha stått å lest på biblioteket på baksiden av den, måtte denne jo bli med hjem. Hørtes jo så fryktelig spennende og nervepirrende ut.  Boken jeg snakker om er Truet av John Katzenbach. Her kommer litt om den:


Foto/Tekst: Juritzen Forlag

Forlaget sier om boken:

”Velkommen til første dagen av din egen død”

Psykiateren Frederick Starks lever et rolig og forutsigbart liv med faste klienter som besøker praksisen hans. Så, på sin 53 års dag mottar han et brev som skal forandre livet hans drastisk. ”Velkommen til første dagen av din egen død” er første setningen i brevet. Starks får et begrenset antall dager på seg til å finne ut av hvem som har skrevet dette brevet, klarer han ikke det må han enten ta sitt eget liv eller så vil avsenderen drepe èn av han 53 av slektninger.
Nå starter et nervepirrende og psykologisk kappløp med tiden og Starks befinner seg midt i et ondskapsfullt spill styrt av en hevngjerrig psykopat.


Litt om forfatteren:

John Katzenbach (1950) har skrevet 11 romaner, flere kritikerroste og prisbelønte.

John Katzenbach er en forfatter av spenningsromanter. Han jobbet tidligere som rettsreporter i avisene Miami News og Miami Herald. Som forfatter debuterte Katzenbach med “In the heat of the summer”, som ble til filmen “The mean season”. Han har siden gitt ut en rekke bøker som er oversatt til 20 språk. To andre bøker har blitt filmatisert, inkludert “I sannhetens tjeneste” og “Harts War”. Flere andre bøker vurderes filmatisert.

Han er gift og bor i Massachusetts.

“Truet” er hans første thriller som er oversatt til norsk 

(Foto og Tekst : Juritzen Forlag). 

...

Denne har jeg planer om å starte på om ikke så alt for lenge. Kanskje jeg får den unna iløpet av sommeren. Litt uhygge må man jo ha i sommermånedene også. Kanskje jeg utvikler en angst for å hente posten etterhvert. Spennende blir det nok. 

Ønsker alle en fantastisk dag!





mandag 20. mai 2013

Maiønsker 2013

Maiønsker 2013

Har ikke skrevet på lenge hvilke bøker jeg ønsker meg iløpet av måneden, så tenkte jeg skulle benytte sjansen å skrive om mine mai ønsker, mens det ennå var litt mai dager igjen. Siden jeg har fulgt dårlig med hva som kommer ut denne måneden, kan det hende jeg setter opp noen bøker som kanskje ble gitt ut i forrige måned. Har som mål å bare velge ut 5 bøker.  Bøkene er nøye valgt ut, og jeg velger bare de bøkene jeg kunne tenkt meg å få i gave eller kjøpe selv. Her er de: 


Foto/Tekst: Bazar Forlag

Forlaget sier om boken: 

Noen ganger må vi rydde plass til livet … Lucy Silchester tar livet for gitt. Hun har det travelt med venner, jobb, en gammel bil som stadig må på verksted, den slags ting. Men hun står på stedet hvil – selv om alle lar seg lure. Bare Lucy kjenner sannheten. Så en dag blir hun innkalt til et møte. Med livet. Og livet viser seg å være en snill, litt puslete mann i en gammel dress, som er fast bestemt på å få Lucys tilværelse inn i andre baner. Livet har slett ikke tenkt å la Lucy slippe unna.

...

Dette er jo den ultimate sommerboken, så den må man jo bare ha. Har da lest noen av bøkene hennes tidligere, og har likt de kjempegodt. 
De er som regel veldig lettlest, underholdende og fine bøker. Denne skal rett å slett kjøpes!


Foto/Tekst: Bazar Forlag

Forlaget sier om boken:

I hjertet av Italia trekkes ikonografen Robert Langdon inn i en spennende verden som sentreres rundt et av historiens mest fascinerende, mørke og mystiskelitterære mesterverk, Dantes "Inferno".

Langdon settes opp mot en skremmende motstander og slåss med koder og symboler som fører ham dypt inn i klassisk kunst, hemmelige korridorer og avansert vitenskap.

Gjennom en heftig jakt hvor det er umulig å fastslå hvem han kan stole på, sliterLangdon med å finne svar før det er for sent, og verden blir ugjenkallelig forandret.

En unik cocktail av heseblesende underholdning og forrykende spenning.

...

Dan Browns bøker med Robert Langdon har jeg nesten lest de alle. Forrige boken falt ikke helt i smak hos meg, men kanskje jeg skal prøve meg igjen på den siden jeg avsluttet ganske tidlig. Har hørt mye godt om den nye utgivelsen og den må jo bli med i samlingen min den også. Gleder meg voldsomt ihvertfall til å få kloa i denne. 



Forlaget sier om boken:

Isabellas løfte er historien om Isabella av Castilla som til tross for stor motstand blir det forente Spanias dronning.

Isabella er tre år første gang hun befinner seg i livsfare. I all hast må hun bringes i sikkerhet etter at hennes far, kong Juan II av Castilla, dør. Sammen med sin mor og lillebror vokser hun opp i en avsidesliggende del av kongeriket. Mens Isabella ennå er tenåring, tas hun og lillebroren fra moren for å leve under oppsyn av halvbroren, kong Enrique, og hans maktsyke dronning. Hoffet er gjennomkorrupt, konfliktfylt og fullt av fiender. Isabella anklages for forræderi og settes i husarrest. Hun gifter seg i hemmelighet og med stor fare for sitt eget liv, med prins Fernando av Aragón. Og så begynner hennes kamp for tronen.

...

Man må jo også lese litt bøker med tyngde, så denne har jeg blitt litt nysgjerrig på. Det er en historisk roman og det er ikke så veldig ofte jeg kaster meg over en, men burde helt klart fått lest flere. Morsomt å lære litt underveis når man leser og historie er jo spennende. Også har jo hovedpersonen en fantastisk fin navn, thi. 


Foto/Tekst: Gyldendal

Forlaget sier om boken:

En av fjorårets store dokumentarsuksesser internasjonalt - en rystende fortelling fra Mumbais dypeste slum

Annawadi-slummen ligger i skyggen av luksushotellene ved Mumbais flyplass. Det er et sted med bunnløs fattigdom og hjerteskjærende skjebner, men Indias sterke økonomiske vekst tenner håp hos flere av innbyggerne. Vi møter Abdul som vil bli rik på å sortere søppel, Asha som setter alt sitt håp til at datteren skal bli den første i slummen med høyere utdannelse, den unge skrapmetalltyven Kalu og mange andre som streber for å kjempe seg opp fra bunnen. 

Men fremskrittshåp og tilbakeslag går hånd i hånd i denne fortellinger. Religion, kastesystem, sex og maktkamp utgjør brutale krefter som enkeltmenneskets håp kolliderer med. Motet og fantasien kjenner imidlertid ingen grenser for Abdul, Asha og de andre. Kathrine Boo skildrer med dyp innsikt og skarp humor hva som binder menneskene sammen bak Indias nyrike luksus. Et usentimentalt møte med ekte mennesker.

...

Denne har jeg lest om og jeg ble kjempenysgjerrig på den. Virker som en bok man rett og slett burde få med seg, så derfor havnet den rett å slett på listen min. 

Foto/Tekst: Gyldendal

Forlaget sier om boken:

Hver sommer forlater Beth Lowe sin engelske far og tilbringer to lykkelige solrike uker med sin mor på landsbygda i Ungarn. Inntil en utilgivelig løgn ikke kan holdes tilbake lenger.

Beth Lowe har fått en pakke i posten. Pakken inneholder et brev der det står at moren Marika, som Beth mistet kontakten med for mange år siden, er død. Men den rommer også et fotoalbum Beth aldri har sett før.

Albumet, med påskriften «Somrenes bok», er morens hyllest til de sju fantastiske somrene Beth tilbrakte i Marikas fødeland Ungarn i barndommen og tenårene. Det var en tid da Beth gikk på stram line mellom skilte foreldre bosatt i to vidt forskjellige land. Men de berusende ungarske somrene fikk en brå slutt det året Beth fylte seksten.

...

Virker som en fin bok å lese nå på sommeren. Ser på Gyldendals sider at den kommer ikke ut før den 10. Juni, mens andre plasser står det den 23.Mai, så vet ikke helt hva jeg skal tro, så vi får vente i spenning. Skal ihvertfall kose meg med denne uansett når den kommer. 

...

Ønsker dere en strålende mandag!





søndag 19. mai 2013

En smakebit på søndag - Før snøen kommer

En smakebit på søndag
Før snøen kommer av Britt Karin Larsen


Idag arrangerer den herlige Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", "En smakebit på søndag". Dette er noe hun gjør så å si alle søndagene i året! Til stor lykke for oss andre medbloggere! Har du lyst å være med eller bare lese andres bidrag er det bare å trykke på linken over.

...


Idag er det en herlig sommerdag her i Trondheim! Jeg har tilbringt dagen min ute med kindelen min, der jeg har lest på "City of Bones" av Cassandra Clare! Tenkte jeg måtte vise litt at jeg lever, lenge siden jeg har blogget nå. Har tatt meg fri fra skolearbeidet og det er herlig å bare nyte bøker igjen. Men siden dere har allerede fått en smakebit fra denne boken tidligere har jeg valgt en annen bok. Jeg har startet på "Før snøen kommer" av Britt Karin Larsen, som handler om livet i finneskogen. Det er den fjerde boken i serien og de er så koselige å lese på. Nå er jeg kommet ett stykke og det bygger opp til en stor bryllups fest. Gleder meg til å lese mer ikveld! Her kommer smakebiten:


Nå er det travelt på Suomägg, alle vil ha et ord med i laget om hvordan Anna bør pyntes, Suomägg - Vappo kommer med noe som glitrer som hun mener Anna skal feste til kjolelivet, og er fast bestemt på at hun må ha en sølvmynt i venstre skoen (s 42). 

Kommer å lese andres smakebiter i kveld. Ønsker alle en videre fin sommer søndag!