mandag 29. oktober 2012

Boken på vent # 12

Boken på vent # 12
Sluk av Lars Saabye Christensen


Idag har jeg kastet meg over utfordringen "Boken på vent" som holdes av 
Beathe som har bloggen "Beathesbokhylle". Har du lyst å se hva andre har på vent i bokhyllene sine eller vil være med på å delta, er det bare å trykke på linken over.


Boken på vent denne vinter tirsdagen har jeg fått som leseeksemplar hos Cappelen Damm og jeg skal ikke vente så alt for lenge før jeg kaster meg over den. Jeg har hatt lyst å lese den siden jeg hørte den skulle kommer ut. Men ikke mindre lyst har jeg hatt til å lese den etter å ha hørt alle de fine tilbakemeldingene den har fått. Boken jeg snakker om er "Sluk" av Lars Saabye Christensen. 

Lars Saabye Christensen er en av mine norske favorittforfattere, så her er forventningene store. Oppdaget denne flotte forfatteren på videregående da jeg måtte lese tre av hans bøker,så å sammenligne de etterpå. Ene av bøkene jeg valgte var "Beatles", som jeg likte utrolig godt. Siden har han vært en favoritt. Har da ikke likt alle hans bøker, men mange av de som er gode er gode. Men nok dyrkelse av mitt idol, her kommer mer om boken. 


Sluk er historien om forfatteren Funder, en roman med mange stemmer og uttrykk, bundet sammen av bilder og refrenger. Den forener en strålende sommerfortelling fra Oslo på sekstitallet med et marerittaktige opphold i den amerikanske småbyen Karmack. Femtenåringen Funder med kallenavnet Chaplin skal være en sommer alene med moren på Nesodden, men tvinges til å se seg selv med nye øyne da han i august tar båten hjem. Senere skriver han en fortelling om ulykkesfuglen Frank Farrelli som også bor sammen med mor, og i likhet med Funder ikke kan fortelle om det han roter seg bort i. Det handler blant annet om trofasthet, om å settes på prøve som menneske, og om avgjørende begivenheter som viser hva slags stoff man er laget av (Fra vaskeseddelen). 


Ha en herlig tirsdag!

Kos dere med bøkene!



En smakebit på søndag - La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist

En smakebit på søndag
La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist


Det er den flotte bloggeren Mari som arrangerer "En smakebit på en søndag", så har du lyst å se andres bidrag eller være med å delta er det bare å besøke bloggen henne "Flukten fra virkeligheten".  Kan trykke på linken på blogger navnet hennes over for å komme dit. 

Her kommer litt oppdatering fra meg, litt sytete kanskje og kanskje litt lite interessant. Men ville bare lage litt lyd fra meg og fortelle hvorfor jeg ikke er å blogger for tiden. Plages fortsatt med ryggen og oppå det hele har jeg fått en kjedelig forkjølelse som sliter meg helt ut om dagene. Så etter arbeid/praksis er det ikke så mye liv i meg mer. Derav har det fortsatte med lite blogging disse ukene. Kommer nok å trenge en stund til før jeg er oppe å går igjen. Imens er blogging litt nedprioritert. Gleder meg da til bedre tider. Oktober er rett å slett ikke min måned, men kommer forhåpentligvis snart tilbake igjen. 

Imens jeg venter på min helse skal forbedres kan jeg jo dele en liten smakebit fra boken jeg storkoser meg med (vet da ikke om kose meg er det riktige ordet, fascinert er jeg ihvertfall). Heldigvis er det ikke store anstrengelsen å lese. Leser for tiden lettleste bøker, og har derav satt månedens lesesirkelbok på hylla, men kommer tilbake til den senere. Boken jeg vil dele fra er " La den rette komme inn" av John Ajvide Lindqvist. Den inneholder virkelig en spesiell historie. Anbefaler den allerede, enda jeg ikke er halvveis en gang. Husker faktisk nå når jeg leser boken at jeg har sett filmen om den som også er bra. Virkelig en bok som passer godt å lese nå i Oktober måneden.  


En bloddryppende spenningsroman fra Sverige om vampyrer og hevn. Om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket. 

Året er 1981. Livet i Stockholm - forstaden Blackeberg er som vanlig. Folk lever sine hverdagsliv  og driver med sitt.

Så rykkes tingene ut av sine vante baner. 

En tenåringsgutt blir funnet drept. Halsen er skåret over, og liket er tømt for blod. Ryktene om et ritualmord sprer seg. Innbyggerne lammes av frykt, men 12 år gamle Oskar fascineres av det bestialske mordet. Uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum (Fra vaskeseddelen). 

Har idag fått med meg boken " Nattmennesket" av Andrè Bjerke fra biblioteket. Gleder meg veldig til å lese den også, noen som har lest den?


Her kommer smakebiten:

Her kommer en smakebit om en litt uheldig kar: 
Det som skulle ha vært resten av ansiktet var bare biter av brusk og bein som stakk frammellom uregelmessige stykker av kjøtt og svarte tøyfiller. Det nakne, glinsende muskelvevet trakk seg sammen og slappet av, beveget seg som om hodet hadde blitt byttet ut med en klump av nyslaktet, oppskåret ål (s 160). 


Ha en fin kveld!



tirsdag 23. oktober 2012

Boken å vent # 11

Boken på vent # 11
Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill


Idag har jeg kastet meg over utfordringen "Boken på vent" som holdes av 
Beathe som har bloggen "Beathesbokhylle". Har du lyst å se hva andre har på vent i bokhyllene sine eller vil være med på å delta, er det bare å trykke på linken over.

Som dere kanskje har oppdaget har jeg ikke vært på bloggen min på en stund. Grunnen til det er at jeg har vært syk. Har plaget med ryggen, men endelig greier jeg å sitte normalt igjen og med Pc`en i fanget. Er da snart helt bra igjen, og det skal bli godt. Det eneste bra med sykemeldingen er at jeg har fått lest litt. Har lest ut tre bøker i uken som har vært. Hva skulle man gjort uten bøker, stirre i taket? Er heldigvis ikke et alternativ for meg. Håper da å få skrive om bøkene om ikke så alt for lenge. Tenkte å gjøre comeback med å delta på "Boken på vent" og vise dere en bok jeg gleder meg til å lese. Boken jeg snakker om er "Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill, den er kjøpt på bruktbutikk (hvis jeg husker rett) for en billig penge og her kommer mer om den:



Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest - Afrika og tvunget ombord i et slaveskip med kurs for South Carolina. 
    Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York, der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang ombord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes (Fra vaskeseddelen). 


Ha en god kveld!


fredag 12. oktober 2012

Bokanmeldelse - Erebos av Ursula Poznanski

Erebos
Av Ursula Poznanski


Jeg er heldig som har lest denne boken! Det var en utrolig flott leseopplevelse. Jeg sitter igjen med et WOW for en ungdomsbok!
Utrolig altoppslukende!

Boken leste jeg i forbindelse med bokbloggturneen til Cappelen Damm. I morgen skal Astrid Terese med bloggen "Betrakninger" skrive om den. Boken er for de mellom 13 - 18 år, selv synes jeg den passer for langt eldre også, kanskje til en på snart 30 år også. Takk til Cappelen Damm for boken. 

Om boken:

Nick spiller basketball og oppdager at ting er ikke som det pleier. Bestevennen Colin dukker ikke opp på treningen. Etterhvert er det flere som ikke dukker opp på de neste treningene. Det dukker mindre og mindre elever opp på skolen hans også. Vennene og de andre rundt han begynner å oppføre seg merkelig. Nick ser at det deles ut en smal liten firkantet pakke mellom elevene og alt er meget hemmelighetsfullt. Nick prøver å finne ut hva det er, men det er ikke enkelt. Helt til han får en slik pakke selv. 

Før han mottar pakken må han love å holde det hemmelig for andre. Det viser seg at pakken inneholder et storslått spill kalt "Erebos".  Første regel i spillet er at man bare har ett liv, dør du er du helt ute av spillet. Andre regelen er at du må spille spillet uten andre til stede, du kan ikke heller røpe navnet på spilleren din utenfor spillet. Den tredje regelen er at det ikke er lov å snakke om innholdet i spillet, det er hemmelig. Den siste og fjerde regelen er at du må oppbevare Erebos - DVD -en på ett trygt sted. Det viser seg etterhvert å være et helt spesielt spill, det er ikke som andre spill. Her gjør man ikke bare oppdrag i spillet og blir belønnet, man må også gjøre oppdrag i virkeligheten for å få være med videre på spillet. Dette viser seg også å være et spill som man blir veldig hektet på.  

Etterhvert blir oppdragene vanskeligere og vanskeligere. Hvem står bak og hva er hensikten med spillet? Det er noe av det Nick lurer på og prøver å finne ut av. 

Min mening om boken:

Denne boken sluker man rått! Man blir utrolig hektet på boken akkurat som Nick blir hektet på data spillet. Boken handler en stor del om å spille spillet Erebos, det er det som er i fokus. Og det elsker jeg! Vi følger med Nicks spillekarakter Sarius og vi blir like engasjert i det som skjer som Nick. Det er da mye som skjer, mye hindringer som må overvinnes, feks foregår det kamper på en arena. Der det å bli medlem av den indre sirkelen er alles ønsker. Man blir like oppjaget og forskrekket over det som skjer som Nick. Som leser er du med på moroa noe som gir en utrolig bra leseopplevelse. Blir man satt på pause underveis i spillet (noe Nick ikke styrer selv), ja da kjenner at man blir like frustrert som Nick, du vil ha mer. Boken har en utrolig god historie og utrolig altoppslukende. En skikkelig sidevender!. Jeg er imponert hva forfatteren har fått til der og jeg skjønner hun har vunnet priser for boken, det er vell fortjent.

Karakterene liker jeg også i boken. Vi har mange å forholde oss til, men det er greit å følge med på de viktigste. Her er det ikke bare vanlige navn og få med seg men også spillekarakter navn, kan da gå litt i surr noen ganger.   

Boken er også veldig lettlest og har god flyt igjennom. Det er et godt tempo gjennom hele boken, du må bare lese å lese for du er helt hekta, spenningsnivået er utrolig bra hele veien. Spillet bygger seg opp og det gjør historien også, ting blir mer og mer innviklet og farligere. Var veldig spent på slutten og om jeg kom til å bli fornøyd med den og det ble jeg. Den ble veldig overraskende og oppklarende. Heldigvis ble jeg ikke skuffet. 

Anbefaler boken på det varmeste! Jeg tror denne vil gjøre seg godt under ett juletre i år. Les den, lese den! Og dette sier jeg ikke bare fordi jeg har fått boken av Cappelen Damm, jeg mener det helt av meg selv!

God Helg!


torsdag 11. oktober 2012

Boktema hos Anette - Mitt siste bok - kjøp!

Boktema hos Anette
Mitt siste bok - kjøp!


Idag vil Anette i "Boktema hos Anette" vite hvilke bok eller bøker vi har kjøpt i det siste. Har du lyst å se andres bok kjøp eller være med å delta å fortelle om dine nye innkjøp? Da er det bare å besøke denne bloggen: Anettesbokboble.

Har vært utrolig flink i det siste og ikke kjøpt nesten noen bøker i forrige måned. Endte opp med bare to stykker. Billige var de også. Jeg har ikke kjøpt en eneste bok denne måneden heller foreløpig. Pengene har stort sett gått til skolebøker og sparemodusen er inntatt. Må jo ha litt penger til julegaver også etterhvert. Begge bøkene kjøpte jeg på impuls. "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl kjøpte jeg på en bruktbutikk jeg stakk innom for bare ca 25 kr. Lurer på om jeg kommer til å lese den, nydelig forside har den ihvertfall? Var innom bokkafeen Bookstars som nylig har åpnet her i Trondheim. Innom der fant jeg en pocket bok jeg har hatt lyst å lese lenge "Jane Eyre" av Charlotte Brontë til bare ca 150 lappen. Så den skal jeg snart kose meg stort med.  



Ha en herlig torsdag!


onsdag 10. oktober 2012

Oppsummering Juli, August og September

Oppsummering Juli, August og September

Dette var jo nesten pinlig å legge ut! Trodde jeg bare hadde glemt å oppsummere August og September. Juli kom som en overraskelse på meg.  Legger meg skinnflat, har ingen gode unnskyldninger som gjør seg godt nok her! Latskap er vel ett av stikkordene + +! Men bedre sent en aldri, osv, osv!. Også har jeg jo lest mye bra som jeg vil dere med dere. Oktober måneden har jeg planer om å delta igjen i Lines lesesirkel også skal jeg kose meg med å litt grøss og spenningsromaner. Her er bøkene jeg har lest i Juli, August og September (kremt, litt små flau).

Juli

Juli måneden raste av sted og jeg hadde planlagt å lese enormt med bøker. Men har man ferie gjør jo man litt andre ting enn å lese også, så jeg rakk ikke over alt jeg ville. Endte opp da med bare 6 bøker, men likte jeg de fleste bøkene jeg leste veldig godt. Har dessverre ikke skrevet noen anmeldelse av månedens bøker, men kanskje det kommer etterhvert. Likte spesielt Lori Lansens bøker og "Jeg lever pappa" om 22. Juli. Disse har jeg lest:

  1. Joanne Harris: Duften av appelsin (Foto: Schibsted Forlag)
  2. Lori Lansens: Reisen Hjem (Foto: Juritzen Forlag
  3. Lori Lansens: Aldri alene (Foto: Juritzen Forlag)

August

Leselysten var ikke på topp denne måneden, så jeg valgte det jeg følte å lese her å nå. Ble litt serieromanlesning og det passet meg bra. Leste derav 7 bøker og skrev om 2 av de. Anbefaler å lese "Miraklenes tid" og "Sommerboken", utrolig koselig. 


  • Elisabeth Hammer: Bok 6 - Løfte om kjærlighet (Foto: Digitalbok.no)
  • Elisabeth Hammer: Bok 5 - Tapt fremtid (Foto: Digitalbok.no)
  • Elisabeth Hammer: Bok 4 - Dødelig Spill (Foto: Digitalbok.no)



September

September har vært veldig hektisk for meg. Jeg har startet på nettstudiet i bibliotek og informasjonsvitenskap og i den forbindelse har det vært mye nytt å sette seg inni. Jeg har også startet i praksis på hovedbiblioteket og da har dagene virkelig sust av sted. Rakk derav bare å lese 5 bøker og har bare skrevet om 2 av de. Jeg er herved i godt minus i antall bøker jeg skulle ha lest. Har jo som mål å lese 8 i måneden, men enda er det jo en stund til året er omme, så mye endringer kan skje. Anbefaler å lese alle!





Les for en god sak:

Har disse tre månedene samlet inn til Trondheim dyrebeskyttelse:

  • Juli:                30 Kr
  • August:           35 Kr
  • September:      25 Kr  
  • Totalt i år:       290 KR


Ønsker alle en fin lesemåned i Oktober!





tirsdag 9. oktober 2012

Boken på vent # 10

Boken på vent # 10
When the Sea Is Rising Red av Cat Hellisen


Idag har jeg kastet meg over utfordringen "Boken på vent" som holdes av 
Beathe som har bloggen "Beathesbokhylle". Har du lyst å se hva andre har på vent i bokhyllene sine eller vil være med på å delta, er det bare å trykke på linken over.


Boken jeg har på vent har jeg vunnet av Sindre som har bloggen SecretPrivilege og jeg vant den for en god stund siden. "When the Sea Is Rising Red" av Cat Hellisen høres veldig spennende ut, men som med alt annet som er på engelsk kvier jeg meg litt å starte på den. Men dette har jeg tenkt å gjøre noe med. Man blir jo ikke bedre i engelsk ved å ikke lese engelsk, så her må jeg skjerpe meg. Her kommer litt mer om den:


Foto: Cdon.com

In Pelimburg - city of storm and sea and spray - magic is power. Both are controlled by an elite class, who inhale scriven dust to enhance their natural talents. 
   As the only daugther of the city`s founding family, felicita has a luxurious but narrow life, one that is ruled by a list of traditionally acceptable and appropriate behaviors. When her dearest friend , Ilven, throws herself over the cliffs and into the sea to escape an arranged marriage. Felicita chooses freedom over privilege. She fakes her own suicide and escapes to the slums, leaving behinde everything she`s ever known, including the means to practice magic. Soon she`s living in a squat, working as a scullery girl, and falling hard for charismatic renegade Dash while also becoming facinated by the strange, thrilling magic of vampire Jannik. 
   Then translucent corpses begin to wash up onshore. As it becomes clear that Iiven`s death has called out of the sea a dangerous, wild magic that the upper class whit their sciven are powerless against, Felicita must decide where her true loyalties lie - whit the family she`s abandoned,  or whit those who would harness this dark power to destroy Pelimburg`s caste system, and the whole city along with it (Fra vaskeseddelen).


Ønsker alle en fin tirsdag!





søndag 7. oktober 2012

En smakebit på søndag - Erebos av Ursula Poznanski

En smakebit på søndag
Erebos av Ursula Poznanski


Det er bloggeren Mari som arrangerer "En smakebit på en søndag", så har du lyst å se andres bidrag eller være med å delta er det bare å besøke bloggen henne "Flukten fra virkeligheten" ved  å trykke på linken på blogger navnet hennes. 

Hvis du vil delta er det ganske enkelt. Du åpner boken du leser på nå og finner et lite utdrag som ikke er alt for avslørende og skriver et innlegg om det, deretter besøker du Maris blogg og linker sidene til hverandre. 

...

Sto opp tidlig denne søndagen gitt. Har da mye å gjøre denne siste dagen med helg, skal da sniklese litt imellom alle gjøremålene. 


Forrige søndag sto jeg tidlig opp å skulle skrive en smakebit på en søndag, men så fant jeg ut at jeg bare skulle se første episode av "The Secret Circle" som er basert på bøkene til forfatteren L. J. Smith (som også har skrevet og laget serien The Vampire Diaries). Jeg ble dessverre så hektet at jeg så hele sesong 1 på denne søndagen og ble ikke noe " En smakebit på søndag". Har da holdt meg langt unna serien idag, så nå er jeg med.

Serien handler da om en hemmelig sirkel med unge hekser. Anbefales, veldig underholdende. Men jeg må klage litt på at skuespillerne er utrolig dårlig på å spille død. Som regel ser man de puster, så deretter bli erklært død, hehe snålt. Noen som har sett denne serien?


Foto: Cdon.com


Men nok om serien jeg ble hektet på. Idag skal dere få en smakebit fra boken jeg leser på nå. Hadde glemt jeg hadde bokbloggerturnee bok fra Cappelen Damm å lese på denne måneden, så mine spenning og grøss bøker er litt utsatt til "Erebos" av Ursula Poznanski er lest. Gleder meg faktisk til å skrive om denne boken den 12.10.12. Her er mer om boken:



Om boken:
Erebos er et spill.
Det ser deg,
det snakker til deg, 
det belønner deg,
det kontrollerer deg,
det truer deg.

Erebos har et mål:
Det vil drepe (fra bak boken).


Her kommer smakebiten:

Nick kjenner både han er sulten og at blæren er sprengt og han må på do snarest:

Men først måtte han avslutte programmet. Nick tastet seg over skjermen med musemarkøren. Hvor kunne han fryse fast spillet og avslutte? Inntil nå, slo det ham, hadde han aldri gjort det. Spillet hadde kastet ham ut eller tvunget ham til å ta pause, han hadde aldri forlatt det av seg selv (s 187). 

Ha en herlig søndag!




lørdag 6. oktober 2012

Fremtidige favoritter # 5

Fremtidige Favoritter # 5
Ungdomsbøker jeg har lyst å lese i fremtiden


Hver Fredag utfordrer Bokelskerinnen oss bokbloggere til å skrive om bøkene vi ønsker oss, gleder oss til eller er spent på å lese. Har du lyst å delta eller bare se hva andre bidrar med er et bare å trykke på linken over.

Jeg rakk ikke å være med å delta igår,så jeg deltar idag istedet. Jeg har da lyst å dele med dere de ungdomsbøkene jeg har lyst å lese på i nær fremtid. Noen kommer ut snart og andre er bøker som jeg har hatt lyst lenge å lese men som det ikke har blitt noe av ennå. Leser da idag på en ungdomsbok kaldt "Erebos" av Ursula Poznanski, som jeg leser i forbindelse med bokbloggerturneen til Cappelen Damm. Så den får dere høre mer om veldig snart (Den 12.10.12). Men her er andre bøker jeg vil lese som er beregnet for ungdom. 


Uglies har jeg lenge hatt lyst å lese. Spesielt siden jeg har hørt mye bra om den også høres den jo veldig interessant ut. 

Om boken:

Uglies er den første boken i en trilogi som foregår i en perfekt verden hvor alle 16-åringer blir tvunget til å ta en skjønnhetsoperasjon. I denne uhyggelige fremtidsvisjonen må alle være smellvakre som supermodeller med store øyne, fyldige lepper og veldreide kropper.


De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes etter utseendet alene. Men for dem som bor i Smoke, et opprørersamfunn langt utenfor sivilisasjonen, er situasjonen en annen: Tenåringene her vil ikke underkaste seg skjønnhetstyranniet og nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn vakker når det kommer til stykket.


Samtlige titler i Uglies-trilogien, (Uglies, Pretties og Specials), har ligget på New York Times bestselgerliste. Bøkene, som har en enorm appell til ungdom, er oversatt til 27 språk og til sammen trykket i 3 millioner eksemplarer. 

Målgruppe: 12+ (Tekst fra: Schibsted Forlag). 




Har bok 1 og 2 i bokhyllen ulest og der har de vært lenge. Snart kommer bok 5 i serien og jeg tror det er på tide å finne ut litt mer om disse bøkene. 


Om boken Gone 5:

Her fortsetter den spennende historien om ungdommene i Perdido Beach.

Utgis:  05. November. 2012

Om boken Gone 1:

Et øyeblikk. Alle er borte. Forsvunnet.

Alle over 15 år forsvinner. Ingen voksne. Ingen lærere, ingen politimenn, ingen leger, ingen foreldre. Mobiltelefoner virker ikke. Internett og tv har gått i svart. Det er ikke mulig å få hjelp. Heller ingen mulighet til å finne ut hva som egentlig har skjedd...

Sult truer. Bøller tar styringen. En skummel skapning lurer rundt. Dyr forandrer seg. Tenåringene selv forandrer seg, utvikler nye sider - noen får uforståelig, farlig, dødelig makt - som vokser seg større og større hver dag.

Det er en skremmende ny verden. Man må velge side, en kamp er under oppseiling. Vestkant mot østkant. Mektige bøller mot de svake. Og tiden er i ferd med å renne ut: På din egen femtenårsdag forsvinner du, akkurat som alle andre (Tekst fra: Schibsted Forlag).





Elsket sirkelen! Denne boken har jeg ventet lenge på, og endelig kommer den snart! Kan nesten ikke vente med å få fingrene i denne. 


Om boken:

Den har tatt lesere over hele verden med storm. Den er fantastisk. Og den er svensk! Oppfølgeren til boksensasjonen Sirkelen er her.

De utvalgte skal begynne i andre klasse på videregående. Hele sommerferien har de holdt pusten og ventet på demonens neste trekk. Men trusselen kommer fra et sted de ikke kunne ha forutsett.
Det er tydelig at noe er veldig, veldig galt i Engelsfors. Fortiden veves sammen med nåtiden. De levende møter de døde. De utvalgte knyttes stadig nærmere hverandre og blir nok en gang minnet på at magi verken kan lindre ulykkelig kjærlighet eller reparere knuste hjerter.

Ild er den andre delen av Engelsfors trilogien. Kommer ut 14. November. 2012.

Den første boken i trilogien, Sirkelen, utgis i 25 land, og ble en formidabel suksess blant både kritikere og lesere.Inngår i serien Engelsfors-trilogien (Tekst fra: Gyldendal Forlag).




Jeg har planer om å lese "Før jeg faller" (som jeg har hørt veldig mye bra om), så da må jeg jo få lest denne også etterpå. Har visst blitt veldig glad i  dystopiske temaer i ungdomsbøker. 

Om boken:


Endelig en ny bok for dem som elsket Dødslekene! Fantastisk om forbudt kjærlighet under et totalitært styre. Ny, kritikerrost bestselger fra forfatteren av 'Før jeg faller'.


Delirium er første del i en dystopisk trilogi av det amerikanske stjerneskuddet Lauren Oliver. Hvis kjærlighet var en sykdom, ville du ta medisinen som kunne kurere deg?

Et liv uten kjærlighet er et liv uten smerte. Det er trygt, forutsigbart og lykkelig. Lena Haloway har har alltid sett fram mot den dagen hun skal bli kurert. Men da det bare gjenstår nittifem dager til behandlingen, skjer det utenkelige ...

Før i tiden var kjærlighet det viktigste i verden. Folk gjorde hva som helst for den. De kunne lyve for kjærlighetens skyld. Til og med drepe. Nå er alt annerledes. Kjærlighet er en sykdom som man kan helbrede. Regjeringen sørger for at alle gjennomgår behandlingen den dagen de fyller atten (Tekst fra: Gyldendal Forlag).




Da jeg hørte rapperen 50 Cent hadde skrevet bok, ja da fikk jeg lyst å lese den. 

Om boken:

Sterkt, brutalt og gripende fra den verdensberømte rapperen 50 Cent.

Butterball vil aldri fortelle hva som fikk han til å slå til gutten i skolegården med en sokk fylt med batterier.
Det er ikke mye som går trettenårige Butterballs vei. Han blir ertet på grunn av vekten. Han hater forstaden moren har tatt ham med til slik at hun kan studere og starte et nytt liv. Han ønsker at han fremdeles bodde sammen med faren i New York City - der det alltid er noe som skjer selv om faren ikke har mye tid til ham.

Men det var ikke det som gjorde at han slo ned Maurice i skolegården.

Nå tvinger skolen ham til å snakke med en totalt fjern terapidame som heter Liz, som om hun liksom skulle skjønne noe som helst. Nope - Butterball har ikke tenkt å si et ord om hva som skjedde den dagen.

Men noen historier tvinger seg fram
Dette er en av dem.

Playground er løst basert på den verdensberømte rap-artisten 50 Cent’s egen oppvekst, og han har hatt sin egen fjorten år gamle sønn i tankene da han skrev den. Det er en bok som garantert vil vekke stor interesse – og intens debatt (Tekst fra: Gyldendal Forlag).






Jeg liker Uri, og tror dette er en litt spesiell ungdomsbok som jeg burde lese. Også liker jeg tittelen på boken. 

Om boken:

To personer. To stemmer. To forfattere. Spennende, utfordrende, dramatisk.

ROBIN: Jeg innser brått at jeg har driti meg ut big time. Aldri, aldri bruk navn. Det er egentlig jævlig enkelt. Ingenting kan trekkes tilbake, køddes bort, tida kan ikke snus. Aldri bruk navn, for faen. Hun er blank og fjern i blikket. Kanskje hun ikke oppfatta det?

HEDVIG: Plutselig bare var de der. Det føltes som en diger flokk, selv om jeg visste at de bare var tre. Og de visste hva de gjorde. De visste hvordan de skulle få meg redd. Livredd.

Robin fyller øyeblikkelig seksten og vet ikke hva han skal gjøre med livet sitt. Hedvig er 25 og skal snart gifte seg.Din vakre jævel! handler om et møte som begynner katastrofalt og vokser til noe som sjokkerer dem begge.

Helene Uri og Arne Svingen har skrevet en provoserende og ladet tostemt ungdomsroman (Tekst fra: Gyldendal Forlag).




Har hvert litt nysgjerrig på disse bøkene en stund.  Dette er da femte bok i serien og jeg skal da starte med den første "Veien følger hjertet". 

Om boken:

Om Alanya 1 bok:

Alanya bor i den søvnige landsbyen Mumbyville med onkelen Pip og tanten Munny. Men en dag rykkes Alanya ut av den fredelige tilværelsen: Landsbyen invaderes av brutale ryttere, på jakt etter henne. Alanya slipper unna med nød og neppe, og med trollmannen Kasimir som reisefølge begir hun seg mot hovedstaden Abylon. Etter hvert forstår Alanya at hun ikke er en helt vanlig jente, og at oppgjøret med ondskapen i landet også blir et oppgjør med hennes egen familie ... (Tekst fra: Aschehoug Forlag). 

Om Alanya 5 bok:

Alanya og Haimo er på vei til Trolldomsrådet etter å ha hjulpet Absalon og ørkenkrigerne hans med å styrte tyrannen Zarrab. Aryak og Lubana er på randen av krig, og rådet er splittet. Olwens makt vokser, samtidig som Eolande forsvinner. Alanya ser bare én mulighet: Hun må dra for å lete etter ham (Tekst fra: Aschehoug Forlag).


Utgis 15. Oktober. 2012.