søndag 22. juli 2012

En smakebit på søndag - Reisen hjem

En smakebit på søndag
Reisen hjem

Denne søndagen har jeg lest i "Jeg lever, pappa" av Siri Marie Seim Sønstelie og Erik H. Sønstelie. Det er en far og datter beretning om 22.Juli.2011. Vi får høre Siris beretning om sin opplevelse på Utøya både før, under og etter hendelsen. Vi får også vite hvordan det er for en far å få vite at datteren er i livsfare og tiden etterpå. Men boken har også fakta om hva som skjedde og med andres historier om hvordan de opplevde den dagen. Det er en flott skrevet bok, men den er tøff å lese.  

Slik markerer jeg dagen, leser å lærer mer om dagen som var. Jeg vet enda ikke om jeg skal dra til Trondheim sentrum å delta på minnemarkeringen der, men hvis ikke blir jeg hjemme for å se litt på Tv i stede. Skal dere dra på minnemarkeringer eller følge med på TV?

Men smakebiten idag blir å komme litt fra en annen bok "Reisen hjem" av Lori Lansens. Jeg elsket boken "Aldri alene" av samme forfatter og siden jeg hadde kjøpt neste bok også, begynte jeg rett på den, og den skuffer ikke så langt.


5 - ÅRIGE SHARLA blir forlatt av sin hvite mor og plassert hos naboen, den svarte, ensomme kvinnen Addy Shadd. Addy er 70 år og har dårlig helse, men et varmt hjerte, og hun blir som en bestemor for Sharla. I tilbakeblikk blir vi kjent med Addys dramatiske liv. som gravid 15 - åring blir hun beskyldt for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av den lille byen Rusholme. På sin lange reise bort fra hjemmet opplever Addy stor kjærlighet og avgrunnsdypt svik, inderlig lykke og grenseløs tragedie. Og hele tiden hvisker en stemme i henne at hun skal vende tilbake - reise hjem. Når Sharla kommer inn Addys liv, kan denne reisen endelig begynne.

REISEN HJEM er en sterk og rørende roman om den forløsende kraften i kjærlighet og minner, og om to ulike mennesker som forvandler hverandres liv for alltid. 

Romanen er en internasjonal bestselger som er utgitt i 12 land og nominert til flere litteraturpriser. Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene (Fra bak boken). 


Her kommer smakebiten:

Smakebiten er hentet helt fra starten av boken. 

Mamma Addy var ikke moren til Sharla. Hun var ikke en gang i slekt. Hun var en gammel, sigarettrøykende svart dame som bodde langs grusveien som gikk gjennom Sjøgløtt campingplass, drøyt tre mil utenfor Chatham i Ontario. Sharla ble sendt dit for å bo hos den gamle kvinnen da Emilio flyttet inn sammen med den virkelige mammaen hennes, Colette. Emilio sa at hvis det kom så mye som et knyst fra Sharla, skulle han sette den feite ræva hennes på komfyren. Etter det gikk Colette nedover grusveien og banket på dører (s 8). 


Har du lyst å lese andres smakebiter eller lyst å delta på "En smakebit på søndag" er det bare å besøke Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten", som arrangerer utfordringen. 





onsdag 18. juli 2012

Ferie: Kristiansund og Atlanterhavsveien

Dagstur til Kristiansund og Atlanterhavsveien

Må jo skrive litt om mine sommerturer her på bloggen så jeg kan sitte å mimre under den lange kalde vinteren om hva jeg gjorde nå på sommeren. 

Vi bestemte oss for å ta en spontan tur til Kristiansund  og kjøre Atlanterhavsveien for den har vi hørt så mye bra om. Faktisk en av verdens fineste veistrekninger å kjøre. Så det måtte man jo få med seg. Med vi mener jeg meg og samboeren. Vi har ikke tidligere vært i Kristiansund, så dette var jo litt spennende. Her er noen bilder fra turen. 

Kristiansund Folkebibliotek

Det første vi traff på var biblioteket og det ville jeg sjekke ut. Det var et veldig fint og koselig bibliotek, og med alle disse vinduene ble det lyst og fint inne. 



Koselig sitteplass på barneavdelingen, som holdt nede i første etasje. De hadde delt rommet i forskjellige båser som inneholdt bøker med forskjellige emner i. Jeg syntes båsene var veldig koselig og de hadde forskjellige størrelser. Denne båsen med vinduet så koselig ut å sitte å lese i. 

Trappen opp til voksenavdelingen var skikkelig fin, men marmor trinn og messing gelender. 

Oppe på toppen på voksenavdelingen fant jeg disse bøkene på utstilling, og jeg måtte lese bakpå boken "Hinsides svart" av Hilary Mantel (Bok nederst i midten) så nysgjerrig som jeg er. 

Musikkavdelingen: Var noen bøker stablet i et slags hvelv. Var litt spesielt å gå inn å titte der.




Kristiansund Sentrum

Havna deres, var veldig fint å gå her. Kan tenke meg rekespising og isspising her er idyllisk. Mye fine båter å se på. Flott liten by. 


Vi endte opp å spise middag på restauranten Sjøstjerna. Anbefales! Og da valgte vi lokale retter som:  

Blandaball

Bacalao



Atlanterhavsveien









Det var en uforglemmelig tur og vi kom slitne hjem med mange flotte opplevelser. På turen hjem hørte vi litt på lydboken "Little Bee" av Chris Cleave.


Ha en videre god sommer!



søndag 15. juli 2012

En smakebit på søndag - Aldri alene

En smakebit på søndag
Aldri alene

God søndag alle sammen!
Idag er det grått å trist her i Trondheim, med andre ord et perfekt lesevær. Har endelig fått leselysten tilbake igjen etter litt laber leselyst i forrige uke, så nå er sommerlektyren i full gang med å bli oppslukt. Idag leser jeg på den gode boken "Aldri alene" av Lori Lansens som jeg har sneket inn i sommerlektyre listen min.  Utrolig flott bok så langt og hun skriver godt. Gleder meg til å lese mer. 


Aldri Alene
Av Lori Lansens


Rose er 29 år og har aldri tilbrakt et minutt borte fra sin tvillingsøster Ruby. Hun har aldri gått en tur alene eller hatt en privat samtale. Likevel har hun aldri sett sin søster i øynene. I ALDRI ALENE forteller Rose om hvordan søskenkjærligheten kan overvinne alt. Om hvordan drømmer kan gi kraft så det umulige blir mulig.

Rose og Ruby er siamesiske tvillinger, men dette er ikke en problematisk roman om å være annerledes. Dette er en fortelling om samhold, vilje og jakten på kjærlighet. Vi skal ikke røpe de mange overraskende vendingene romanen tar, men vi lover en historie som vil gi deg et varmt hjerte (Fra bak boken). 


Her kommer smakebiten:

Rose forteller litt om sin søster Ruby og deres ulike smak på underholdning:
(Ruby avskydde - avskyr fremdeles - baseball. Runy liker ikke sport i det hele tatt, men foretrekker omtrent et hvilken som helst idiotisk, hjernedødt TV - program: Bewitched og I Dream of Jeannie i reprise fra sekstiårene eller en av de utallige filmene hun har tatt opp på video, omhyggelig merket og stablet opp i et rom, som tante Lovey med bøkene sine. Vår motstridende smak når det gjelder underholdning, skaper konflikter mellom oss under sluttspillet i hockey, og sluttspillet i basketball, og OL, og spesielt World Series) (s 44). 

Hvordan delta?

Det er Mari med bloggen "Flukten fra virkeligheten" som arrangerer "En smakebit på en søndag. Har du lyst å delta eller bare se hva andre leser på denne søndagen er det bare å trykke på linken over. 


Ønsker alle en fin søndag!:) 




fredag 13. juli 2012

Bokryggpoesi # 2

Bokryggpoesi # 2


Den kjempestore pæra
Tredve dager i Sandefjord
GONE
Forsvunnet


Det er bloggeren "Leselyst" som arrangerer bokryggpoesi hver fredag. Har du lyst å lese andres bokryggpoesi eller delta er det bare å titte innom siden hennes.

Ønsker alle en god fredag!



torsdag 12. juli 2012

Oppsummering Juni

Oppsummering Juni

Juni måneden har gått så raskt unna at jeg ikke skjønner det er juli allerede. Juni var en flott lesemåned ikke i antall bøker jeg har lest, men på leseopplevelsefronten. 

Ved å lese månedens bøker har jeg reist til Australia der jeg har fått hørt om Matildas liv, som jeg ble helt oppslukt av. Jeg har besøkt Odins bolig i Åsgard og kjempet i krig med krigsguden Tyr. Og jeg har også lest tidenes mest tragiske kjærlighetshistorie i boken "Anna Karenina", og fulgt ørkenguiden Nayir i jakten på en morder i Saudi - Arabia. Så jeg har fått med meg mye forskjellig.

Har også denne måneden skjerpet meg fra forrige måned og skrevet flere leseanmeldelser. Jeg har vært flinkere å kose meg med bøkene og ikke sluke de, men tatt meg tiden til de og fordøyet de. Med andre ord det har vært en flott lesemåned. 

På privaten har det også godt bra for seg. 
Jeg er blitt ett år eldre og er nå hele 29 år! Noe som minner meg på at jeg må forandre alderen på profilen min. 
Jeg har fått ryddet oppi bokhyllene mine som jeg ønsket. Ved å kjøpe nye Billy bokhyller på Ikea, som har kun plass til ett lag med bøker. Nå ser det mye mer ryddigere ut en den forrige bokhyllen, som hadde stabler med bøker over alt. Men det beste er nesten at nå greier jeg å se hvilke bøker jeg har i hyllen min. Ingen er gjemt. 

Juli er min feriemåned og kommer da til å blogge når jeg ønsker og har tid. Så kanskje ikke like ofte som ellers siden det er så mye annet som skjer denne måneden. Ønsker alle en god sommer! Så sees vi igjen mer i August. 

Bøker som jeg har lest og anmeldt:

Jeg har lest 4 av 8 bøker denne måneden og jeg er kjempefornøyd. Med en klassiker som "Anna Karenina" på leselisten og med sine 938 sider har man nok å lese på. Så jeg er fornøyd det ble noen flere bøker i tillegg for det hadde jeg egentlig ikke regnet med å få til. Jeg skrev også bokanmeldelse om boken "Trainspotting" av Irvine Welhs og "I krig og kjærleik" av Ragnhild Kolden. Jotnens hjemkomst skrev jeg i Juli, så tilsammen skrev jeg fem bokanmeldelser denne måneden og som jeg er fornøyd med.

Bildet er fra: Bokkliden.no (Site dans for Matilda), adlibris.com (Rød sand), tanum.no (Jotnens hjemkomst) og bloggeren: her (Anna Karenina). 
  1. Leo Tolstoy: Anna Karenina
  2. Andreas Bull - Hansen: Jotnens Hjemkomst
  3. Zoë Ferraris: Rød sand
  4. Tamara McKinley: Siste dans for Matilda

Har vunnet!:


Hos Marianne (ebokhyllami) vant jeg disse to flotte bøkene:
  • Halidons hemmelighet av Robert Ludlum
  • Monsun av Wilbur Smith
Hos Mai Lene (Once upone a time) vant jeg denne flotte boken:

  • Vente på Robert Capa av Susana Fortes
Tusen takk for de flotte premiene! Jeg gleder meg til å lese de alle!:) 

Månedens bok:


"Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley er en så utrolig flott skrevet bok at den var ikke vanskelig å velge som favoritt bok denne måneden. Denne sitter i deg lenge etterpå. Anbefales!

Månedens kjøp:

Kan ikke si jeg har vært så flink og moderere mine bok kjøp denne måneden. Har kjøpt hele 16 bøker. Men jeg har kjøpt de fleste på salg og brukt gavekort som jeg har mottatt av Bokkilden og på bokklubben min. 

Bilde fra: Gyldendal

Bilde fra: Aschehoug forlag

Bilde fra: Cappelen Damm

Bilde fra: Cdon.com

Bilde fra: Juritzen Forlag

Bilde fra: Juritzen Forlag

Bilde fra: Cappelen Damm

Bilde fra: Cappelen Damm

Bilde fra: Cappelen Damm

Bilde fra: Juritzen Forlag

Bilde fra: Aller media AS

Bilde fra: Cdon.com

Bilde fra: Scibsted Forlag

Ebok kjøp:
Bilde fra: Amazone.com

Bilde fra: Amazone.com

Bilde fra: Amazone.com

Les for en god sak:

Har lest 4 bøker denne måneden det gir avkastning på 20 kr denne måneden til Trondheim dyrebeskyttelse, da har jeg til sammen nå 85 kr å gi bort.

Har du lyst å lese for en god sak er det bare å melde seg :HER. Man velger selv hvilken sak man vil lese for.

Bilde fra: Zoohuset.no


Bøker jeg gleder meg til å lese i løpet av neste måned:

Jeg gleder meg til å lese Lines lesesirkelbok "Den hemmelige historien" av  Donna Tartt. Jeg gleder meg også å ta fatt på min sommerlektyre, der blant annet denne boken er på listen:

Bilde fra: Juritzen Forlag


Oppsummering:
  • Lest 4 av 8 bøker i måneden.
  • Leste ut Månedens Lines lesesirkel bok: Anna Karenina.
  • Skrev 5 av 4 anmeldelser denne måneden, fornøyd.  
  • Leste ikke ut samlesningsboken  "Song For Eirabu 1" av Kristine Tofte, som bloggeren Bokstavelig talt holder. 
  • Leste boken jeg hadde lyst å lese  "Anna Karenina" av Lev Tolstoy, men ikke "I skyggen av vingården" av Tamara McKinley. Den skal jeg ta opp igjen til høsten.

  • 48/100 Bøker er lest hittil i år. Ligger da godt til å greie utfordringen "100 bøker på et år".
  • 10/12 krimbøker er lest, så ligger godt til der også å greie å lese ut 12 krimbøker i løpet av et år. 
  • 36/15 nye forfattere har jeg lest hittil i år og den har jeg greid med glans. 
  • 3/5 Historiske romaner har jeg lest hittil i år. 
  • 0/6 "Speeculative Romance" bøker er lest. 
  • 0/24 "Skrekk og Urban Fantasy" er lest (Har ikke telt alle de opp ennå). 
  • Har bare lest 3 av 11 bøker i Lines lesesirkel men så er det jo resten av året og ta igjen det fortapte, så det skal gå bra. 
  • Min egen "1001 bøker du må lese før du dør" går det dårlig med. Jeg har lest 1 av 10 bøker, så der har jeg litt å ta igjen etterhvert.
  • Under samlesningen av norsk fantasy har jeg lest 1/8 bøker. 

Neste måneds mål:
  • Lese ut  "Den hemmelige historien" av  Donna Tartt. I forbindelse med Lines lesesirkel.
  • Lese ut  "Song For Eirabu 1" av Kristine Tofte. I forbindelse med samlesningen hos bloggeren "Bokstavelig talt".
  • Blogge lite og lese mye! På grunn av ferie!
  • Lese ihvertfall 8 bøker.


Månedens visdomsord:




God sommer!:)