onsdag 29. februar 2012

Oppsumering Februar!

Oppsumering Februar!

Februar har hvert en flott lesemåned for meg. Det har hvert en rolig måned, og det har blitt satt personlig leserekord med hele 10 bøker denne måneden. 

Har vunnet hele 4 bøker denne måneden (The Hunchback of Notre - dame Av Victor Hugo, uten en tråd Av Jens Bjørneboe, Vindens Skygge Av Carlos Ruiz Zafón og Presten Av Hanne Ørstavik), så jeg har følt meg ekstra heldig. Takk for de fine premiene!. Gleder meg veldig til å lese dem.

Jeg har også blitt kjent med noen nye bloggere, noe som er alltid spennende. Utrolig at man bare ved å surre litt rundt på nett kan finne så mange fine blogger.

 Jeg har også pusset opp hobbybloggen min, og har som mål og bli flinkere til å balansere mellom hobbybloggen og bokbloggen. Jeg vet ikke om jeg er helt fornøyd med mitt nye utseende, men skal prøve det ut en stund først.

Det har hvert mange gode leseropplevelser denne måneden. Spesielt har jeg likt ungdomsbøkene "sirkelen" og "dødslekene". jeg gleder meg veldig til å se hva neste måned vil bringe, håper den også byr på noen overraskelser.

 Bøker jeg har lest og anmeldt

Jeg har lest hele 10 bøker denne måneden og det tror jeg er rekord for min del. Jeg har skrevet 5 anmeldelser, som jeg også er fornøyd med.

Trilogien: En slektssaga fra Australia:

Litt forskjellig:

Mer forskjellig:

Siste boken jeg har lest:

  1. Lene Kaaberbøl:                                  Kadaverdoktoren
  2. Mats Strandberg & Sara  B. Elfgren:      Sirkelen
  3. Merice Briffa:                                      Elvens Datter
  4. Linda Olsson:                                      Din Godhet
  5. Gunnhild Corwin:                                 Etter dansen
  6. Roy Jacobsen:                                     Anger
  7. Suzanne Collins:                                  Dødslekene
  8. Merice Briffa:                                       Urolige tider
  9. Merice Briffa:                                       Mine Drømmers land
  10. Stephen King:                                      Ulvene

 Månedens beste bok:

Den er vanskelig denne gangen, for mange av bøkene jeg har lest fortjener å stå her. Men jeg velger en bok som innfridde alle mine forventninger og som jeg mener alle burde lese iløpet av livet. 

Din godhet
Av Linda Olsson
(Fått av: Vigmostad & Bjørke)


 Bok kjøp denne måneden:
 Jeg har endret mål fra forrige måned og har gått fra å få kjøpe to bøker til fem bøker. Jeg kan vel si jeg har sprengt den grensen allerede. Men jeg har hvert flink og ikke kjøpt noen ebøker, det er fordi jeg ikke har lest ut noen av de jeg alt har liggende. Jeg har vel egentlig hvert flink, helt til Mammut salget startet. Det er vel da det tippet over. Jeg har også hvert innom en bruktbutikk, også har jeg hvert så heldig å få noen leseeksemplarer av forlagene. Jeg har også kjøpt to hemmelige bøker som dere ikke får vite enda hvilke det er. Jeg har tenkt iløpet av slutten av Mars og arrangere en liten Påske Giveaway, der jeg vil gi bort tre krim bøker. Noe å glede seg til. Håper det er mange som vil delta.

Kjøpt

Mammut salg

Mammut salg

Bruktbutikk og Bokklubben

  1. Min Kamp 1 Av Karl Ove Knausgård
  2. Min Kamp 2 Av Karl Ove Knausgård
  3. Simons katt Av Simon Tofield
  4. Mofongo Av Cecilia Samartin
  5. Drømmehjerte Av Cecilia Samartin
  6. Menneskerøyk Av  Nicholson Baker
  7. Paktens voktere Av Tom Egeland
  8. Hjemkomsten Av Victoria Hislop
  9. Noen kjenner mitt navn Av Lawrwncw Hill
  10. Hemmelig bok 1
  11. Hemmelig bok 2
  12. Hotellet på hjørnet av bitter og søt Av Jamie Ford

Bok jeg gleder meg til å lese denne måneden

Jeg har denne måneden hele to bøker jeg gleder meg veldig til å lese iløpet av neste måned. 

Mørk engel 
Av Laini Taylor

Mørkets ansikt
Av Jaran Dammann

Oppsumering

  • Jeg har lest hele 10 bøker. Skal lese 8 bøker i måneden for å nå 100 bøker iløpet av året. 
  • Jeg skal anmelde 4 bøker i måneden. Jeg har anmeldt 5. Bokanmeldelse om kadaverdoktoren er også på vei.
  • Jeg skal kjøpe kun 5 bøker i måneden. Jeg endte opp med 12. Men jeg teller med 10 siden 2 av dem skal gies bort.
  • Jeg har ikke lest ut boken i Lines lesesirkel, Cold Comfort Farm Av Stella Gibbons, men er snart ferdig med den og skal skrive anmeldelse om den snart.
  • Jeg har lest bøker av 3 av 15 (Tilsammen 9) nye forfattere denne måneden og er kjempefornøyd med det. 
  • Jeg har lest 3 av 12 krimbøker. Det vil si jeg har lest 1 krimbok denne måneden, og er fornøyd.
  • På Historical Fiction utfordringen har jeg lest 3 nye bøker denne måneden av totalt 5 som skal leses. 
  • I Speculative Romance har jeg ikke lest noen bøker (Av 6 Bøker) og ikke i Horror og Urban Fantasy (Av 24 Bøker), så det må jeg kanskje prøve å gjøre noe med snart. 
  • På tur rundt i verden har jeg lest to bøker fra Australia og er oppi tre bøker av 12 der. 
  • Har desverre gått litt dårlig med å lese 10 bøker fra 1001 bøker du må lese før du dør utfordringen, men jeg er snart ferdig med en bok. 
Alt i alt er jeg veldig fornøyd med min lesermåned. Jeg har valgt bøker som jeg har hatt lyst å lese uten og brydd meg så mye om utfordringene, men jeg har jo steget på noen av dem allikevel. Lesing skal være gøy.

Les for en god sak

Jeg har jo valgt å lese for en god sak. Det vil si jeg gir bort fem kroner for hver bok jeg leser til dyrebeskyttelsen her i Trondheim. Jeg har som sakt lest 10 bøker og vil derav gi 50 kr til dyrebeskyttelsen. Vil du være med å lese for en god sak. Kan selv velge hvem du vil støtte. Kan melde deg opp: Her

Mål for neste måned
  •  Lese ferdig "Cold Comfort Farm" og neste Lines lesesirkel bok som er "The Hunchback of notre - dame". Skal denne gangen starte tidlig. Går veldig sakte å lese når det er på engelsk. Går som regel bra, men sliter litt med disse gamle bøkene. Men man må jo utfordre seg selv. 
  • Skal lese ut Jane Austen boken jeg holder på med "fornuft og følelser". Storkoser meg med den så langt. Så skal jeg lese "Mørk engel" og "Mørkets ansikt". 
  • Jeg skal bli flinkere og veksle mellom bloggene mine. Finne en balanse.
  • Jeg skal også på kino å se Hunger Games, og derav må jeg først lese bok nummer 2 i trilogien og kanskje 3. Kommer ann på om jeg får den på biblioteket før jeg skal se filmen.


Er med idag 01.03.2012. på Annetes Boktema, der vi skal skrive om hvilke mammut kjøp vi har gjort oss. Siden jeg alt har gjort det for en stund siden, så linker jeg dette gamle innlegget til henne. Men hvis du har lyst å lese om andres kjøpe eller vil legge ditt eget innlegg, er det bare å gjøre det: HER



 Ha en fin Mars måned!



mandag 27. februar 2012

Mammut Kjøp!

Mammut Kjøp!

Har gått på et Mammut Salgs smell idag. Hadde bare planer om å kjøpe bare to bøker som jeg på forhånd hadde tittet på i Mammut avisen og valgt ut. Selvfølgelig kom ånden i meg som elsker bøker og tok over hånd. Nesten akkurat som i eksorsisten. Du vet ikke hva som skjer med deg. Det blir litt svart og mystiske ting skjer. Men i forskjell fra eksorsisten kan ikke denne ånden drives ut, heldigvis, men en demon er det. Som man må sloss med daglig. Ihvertfall når man er ved bøker. Angrer selvfølgelig ikke på noen av kjøpene. Annet at det kanskje ikke blir akkurat Biff til middag denne uken:) Håper ikke det er bare meg der ute som har gått på en smell? Beundrer folk med stå fra vilje idag:)

Min Kamp (Bok 1)
Av Karl Ove Knausgård

Min Kamp (Bok 2)
Av Karl Ove Knausgård

Mofongo
Av Cecilia Samartin

Drømmehjerte
Av Cecilia Samartin

Menneskerøyk 
Av Nicholson Baker

Simons katt
Av Simon Tofield



Simons katt




Håper dere likte videoen :) Katter er morsomme dyr, bare måtte ha den boken, også var den veldig billig (50 kr) :) Tenkte kanskje å gi den i gave til noen som er glad i dyr/katter. Jeg har som sagt gått på en smell:) Jeg hadde bare tenkt å kjøpe "Min kamp 1"  og boken "menneskerøyken" siden jeg er så glad i å lese om andre verdenskrig. Har kjøpt to bøker til, men de skal jeg komme tilbake til, må jo ha noen hemmeligheter. Har lest Senõr Peregrino av Cecilia Samartin. Var ikke favoritt boken min, men jeg ble nysgjerrig på de andre bøkene hun har skrevet også, har jo hørt mye bra om dem. Derfor måtte jeg kjøpe "Mofongo" og "Drømmehjerte" også. De var også veldig billig, kun 50 kr stykket. Det eneste jeg har å klage på ved Mammutsalget var at det var alt for dårlig utvalg på Barne og ungdomsbøker. Gleder meg til å lese dem alle!

Er det noen flere som har handlet på Mammutsalget idag? Hva handlet dere?






søndag 26. februar 2012

En smakebit på Søndag

En smakebit på Søndag

Jeg skal snart begynne på krimboken "Kadaverdoktoren" av Lene Kaaberbøl. Skulle egentlig legge ut ett innlegg om "Cold Comfort Farm" av Stella Gibbson i forbindelse med Lines lesesirkel, men jeg vet ikke enda om jeg rekker å bli ferdig med boken idag. Men jeg skal kose med dere andres innlegg  om boken og jeg gleder meg også til å se hva dere leser på denne søndagen.

God Søndag!

Kadaverdoktoren

Av 
Lene Kaaberbøl

  • Forfatterne:Lene Kaaberbøl, Dannmark
  • Oversetter: Elisabeth Bjørnson
  • Orginaltittel: Kadaverdoktoren
  • Utgitt: 2011
  • Sider: 353
  • Format: Innbundet 
  • Språk: Bokmål 
  • Emne: Krim, Roman, Frankrike og 1800 - tallet.
  • Forlag: Gyldendal
  • ISBN: 9788205411272
  • Utfordringer: 100 Bøker på et år, ny forfatter og mystery & Suspense. 
  • Status: Lånt på biblioteket

Her kommer smakebiten:

Slik starter boken.

23. Februar - 20. Mars. 1894.
SNØEN FALLER. Snøen faller på den unge pikens ansikt, på kinnene, munnen og nesen, og på øynene. Hun blunker den ikke vekk. Hun ligger helt stille i et rede av snø, litt bøyd, med pelskåpen over seg somen dyne. 
Rundt henne lever byen sitt vanlige kveldsliv, drosjene klaprer forbi på den slapsete brolegningen ute på boulevarden, bare noen få skritt unna. Men her i porten hvor hun ligger, er det intet liv (S7).


Hvordan være med på å legge ut en smakebit?

Det er bokbloggeren Flukten fra virkeligheten som arrangerer en smakebit på søndag. Det er bare å gå inn på siden hennes og melde seg opp (Bare å trykk på bloggnavnet hennes).
Du trenger bare å åpne boken din du leser å finne ett utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du vil lese. Heller kanskje du vil oppdage en helt ny blogg.


Andre bøker av forfatteren:

  • Den første bog om Tina og hestene – barnebok (1975)
  • Krystalfuglene I: Stenfalken – ungdomsbok/(W.I.T.C.H) (2003)
  • Drengen i kufferten – kriminalroman (2008), sammen med Agnete Friis
  • (Wikipedia)




lørdag 25. februar 2012

Bokanmeldelse: Sirkelen Av Mats Stranberg & Sara B. Elfgren

Sirkelen
Av Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
 

  • Forfatterne: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren, Sverige
  • Oversetter: Gry Brenna
  • Orginaltittel: Cirkeln
  • Utgitt: 2012
  • Sider: 528
  • Format: Innbundet 
  • Språk: Bokmål 
  • Del av en forstettelsesserie: Serie på tre bøker
  • Emne: Ungdom, Sverige, magi og hekser
  • Forlag: Gyldendal
  • ISBN: 9788205417731
  • Utfordringer: 100 Bøker på et år og ny forfatter. 
  • Status: Lånt på biblioteket
Litt om forfatterne:
Mats Strandberg er forfatter og Journalist og har skrevet romanen Jaktsäsong (2006), Bekantas bekanta (2007) og Sirkelen er hans første ungdomsfantasyroman. Boken skrev han sammen med Sara B. Elfgren som arbeider som manusforfatter for film og Tv. Sirkelen er hennes debutant bok (Wikipedia og Wikipedia).

Bokens handling:
Apokalypsen begynner i Bergslagen.

Englefors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De har ingenting til felles. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve.


Sirkelen er første bok i Englefors-trilogien.

En Svensk sensasjon.
Solgt til forlag over hele verden på rekordtid. 
Twiliht møter Fucking Åmål.
Du har aldri lest maken!
 (Fra bak boken).

Min mening om boken:
Jeg skal ikke si så mye om boken siden det er så mange som har skrevet bokanmeldelse på denne tidligere. Annet at den er fantastisk godt skrevet og er utrolig spennende. Til de som ikke har lest den enda: Anbefaler jeg den på det varmeste. Desverre må man jo vente helt til neste år med å lese neste bok i serien, men jeg gleder meg allerede til den kommer ut. 


Det som imponerer meg mest i boken er personskildringene. Vi møter en gjeng med ungdommer som er veldig forskjellige. De er realistiske og alle har sine problemer de sliter med. Foreksempel blir vi kjent med Anne - Karin som blir mobbet på skolen. Hun har blitt kalt svetthora gjennom hele ungdomskolen og prøver å unngå å bli kalt det på Videregående også. Hun gjør dette ved å dekke kroppen sin med mye klær og prøver å gjøre seg usynlig på skolen. Gjennom Anne - Karin får vi vite hvordan det føles å bli mobbet. Her er en smakebit: 


Anne - Karin reiser seg fra setet og går utstøtt langs midtgangen i den krengende bussen. Samenbitt tar hun sikte på døren. Hun er så lei av hele tiden å være redd for at noen skal si noe ekkelt når hun går forbi. Eller enda verre, at hun skal høre undertrykt fnising så fort hun har passert. Til og med når det ikke skjer noe, hører hun ekkoet fra tidligere i hode. Stemmen som visker om hvor tjukk hun er, og at hun lukter fjøs (S47).


Ungdommene samles, og danner deretter en sirkel, og det viser seg at de sammen skal bekjempe ondskap. Men først må de lære og samarbeide med hverandre, og det er ikke bare enkelt. De trår i en verden som ikke har hvert synlig for dem tidligere. En verden med magi, drap, hekser, rare tegn og mørke skygger, men historien handler også om å vise mot, kjærlighet og vennskap. Sammen utgjør dette til en spennende historie. Du blir revet med allerede på de første sidene og vil bare lese mer og mer. Bokens fortelling er uforutsigbar, man vet aldri hvor historien tar deg. Jeg gir denne boken 9 av 10 poeng.

Andre bøker i serien:


  • "Ild" kommer ut i 2013
  • "Nøkkelen" kommer ut i 2014




torsdag 23. februar 2012

Boktema hos Anette

Boktema hos Anette

Riktig god Torsdag alle sammen!:) Idag er det nytt Boktema hos Anette og vi er blitt utfordret på å skrive om tre bøker vi ville tatt med på en øde øy. Det kan være bøker du har lest, men også bøker du har liggende og som du gleder deg til å ta fatt på. 

Her er mine tre bøker som jeg ville tatt med på en øde øy. Har jo god tid på å lese da, men jeg ville laget litt sandslott imellom:)

1. Vi, de druknede
Av Carsten Jensen

Jeg vil ha med denne boken fordi jeg ikke har lest den og det er noe jeg gleder meg veldig til å gjøre. Jeg tror også dette er en fin bok å lese på en øde øy, spesielt når man har den fine utsikten til havet:)

I 1848 forlater en broket forsamling av danske sjømenn den lille sjøfartsbyen Marstal på Ærø for å gå i krig med tyskerne. Ikke alle vender hjem igjen - og de som gjør det, vil aldri bli de samme. Slik begynner Vi de, druknede, Carsten Jensens uforglemmelige roman - både en klassisk sjømannshistorie og en ekstensiell fortelling om menneskenes kamp for å bevare seg selv. 

Romanen tar oss med fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantasjer, fra Tasmanias lyssky barer til Russlands ødemark - en episk litterær reise som spenner seg over fire generasjoner og to verdenskriger, båret opp både av lengselen etter fjerne horisonter og kampen for en gang å få vende hjem. Carsten Jensen har skapt en moderne romanklassiker: En vis og spenningsfylt historie om mot og håp, om vold og lidenskap, om fedre og sønner, om kvinnene de elsker og om havets farefulle løfter (Fra bak boken).

2. Den glemte hagen
Av Kate Morton

Jeg vil ha denne med fordi jeg ikke har fått lest den og jeg har hørt så mye fint om denne boken.

1913 En liten jente blir funnet forlatt ombord på et skip til Australia. Alt hun kan huske fra reisen er at en mystisk kvinne, som hun kaller Forfatterinnen, har lovet å passe på henne. Men Forfatterinnen er sporløst forsvunnet. 

1975 Nell er blitt en eldre dame, og reiser til England for å finne sannheten om foreldrene sine. Hennes søken fører henne til Cornwall, og det merkelige og vakre godset Blackhurst, som en gang tilhørte den aristokratiske Mountrachet-familien. 

 2005 Nell dør og barnebarnet hennes, Cassandra, får en overraskende arv. det lille huset Cliff Cottage på eiendommen til Blackhurst Gods er beryktet blant lokalbefolkningen for sine hemmeligheter. Men det er her Cliff Cottage, og i det lille husets glemte hage, at Cassandra løser det gamle mysteriet om den lille, forlatte jenta (Fra bak boken).

3. Snøbarnet 
Av Eowyn Ivey

Denne boken har jeg lest og jeg kunne tenkt meg å lese den en gang til, så hvorfor ikke på en øde øy. 

Alaska, 1920:et brutalt sted å begynne et helt nytt liv. Spesielt tøft er det for det nyankomne ekteparet Jack og Mabel. I et innfall av lek ved vinterens første snøfall bygger Jack og Mabel et barn i snøen. Neste morgen er snøbarnet forsvunnet, men de skimter en ung, blond jente som springer mellom trærne.

Den lille jenta kaller seg selv Faina. hun er et barn av skogen som på uforklarlig vis overlever i Alaskas villmark. Med uendelig tålmodighet vinner paret jentas vennskap og ser snart på henne som sin egen datter. de anstrenger seg for å forstå Faina og hennes historie, som er som hentet ut av sidene i et eventyr. Men i dette vakre, brutale landskapet er ikke alt slik det gir inntrykk av. Sannheten om Faina vil forandre dem for alltid (Fra bak boken).

Det er bokbloggeren Anettes Bokboble som arrangerer Anettes Boktema. Har du lyst å delta på Anettes Boktema, eller bare se hvilke bøker andre bloggere vil ta med seg på en øde øy? Da kan du bare melde deg opp: Her



Har vunnet!

Har vunnet!

Vindens skygge
Av Carlos Riz Zafón

Uten en tråd
Av Jens Bjørneboe

Presten 
Av Hanne Ørstavik


Jeg har vært så veldig heldig og vunnet hele tre bøker. Jeg har ikke lest noen av dem, så jeg er spent å se om de faller i smak. Presten er til og med signert av forfatteren. 

Jeg har vunnet disse bøkene ved å delta i en konkurranse hos bloggeren Mirthful`s bookblogg. Hun arrangerte konkurransen i den forbindelse med at bloggen hennes fylte hele 10 år. Som nybegynneren jeg er i bloggerverden, synes jeg det er veldig imponerende:) 

Gratulere en masse med 10 års dagen som var! 

Hjertelig tusen takk for alle disse fine bøkene!




onsdag 22. februar 2012

Ordløs Onsdag/Wordless Wednesday

Ordløs Onsdag/Wordless Wednesday

Det er ordløs Onsdag og mitt bilde er tatt like før snøen kom ved Lianvatnet i Trondheim.





Har du lyst og se andre bilder heller være med å delta, kan du gjøre det hos bloggeren Anettes Bokboble: Her.




tirsdag 21. februar 2012

Top 10 Tuesday

Top 10 Tuesday

Det er bloggeren The Broke and the Bookish som utfordrer oss hver Tirsdag med "Top 10 Tuesday". Denne Tirsdagen blir vi utfordret å skrive om hvilken 10 bøker ville vi redde ut av huset hvis  for eksempel  man ble kidnappet av Aliens eller hvis andre katastrofer hadde skjedd. Ganske så morsomt:) Men hvis jeg skulle tatt med meg 10 bøker til en annet univers og en annen planet, måtte det bli noen av disse bøkene under.


 1. Mørk engel av Laini Taylor. Den tar jeg med rett å slett fordi jeg ikke har lest den og for så mange har sagt den er så bra. Jeg ville jo irritert meg grønn og ikke å hatt den med meg, hehe.

2. I Vargens Tid Av George R.R Martin (Bok 1 i serien En sang om is og ild/The Game og Thrones). Jeg ville selvfølgelig ha alle bøkene, men det er den eneste jeg har skaffet hittil. Jeg vil ha den med av samme grunn som over, på grunn av jeg ikke har lest den og det gleder meg veldig til det. Elsker TV serien.

3. Blomstenes Hemmelige Språk Av Vanessa Diffenbaugh. Rett å slett fordi det virker som en vakker bok og er man langt hjemmefra så vil man ha en vakker og god bok med seg.

4. En skytsengels dagbok Av Carolyn Jess - Cooke. Er også en bok jeg ikke har lest, men som gjør meg veldig nysgjerrig. Jeg er spent på om jeg vil like den, så av nysgerrighet tar jeg den med meg.

5. Alle 25 bøkern fra Bokklubbens Barnebibliotek. Jeg har ikke fått lest alle dem enda og jeg ville jo imponere Ailens barna med gode historier. Kanskje som i 1001 natt, at de ikke dreper meg siden jeg har så mange gode historier på lur (sånn i tilfelle de er ondsinnete). Lov å håpe og de blir de jo aldri lei. Disse 25 bøkene består av:
  • Den lille prinsen Av Antoine de Saint- Exupéry
  • Alice i Eventyrland Av Lewis Carroll
  • Dagen som forsvant av Tormod Haugen
  • Danny og den store fasanjakten Av Roald Dahl
  • Den hemmlighetsfulle hagen Av Frances Hodgson Burnett
  • Det suser i sivet Av Kenneth Grahame
  • Dustefjerten av Rune Belsvik
  • Gummi - Tarzan Av Ole Lund Kirkegaard
  • Harry Potter og de vise stein Av J.K. Rowling
  • Heidi Av Johanna Spyri
  • Jorden rundt på 80 dager av Jules Verne
  • kabalmysteriet Av Jostein Gaarder
  • Kjerringa som ble så liten som ei teskje Av Alf Prøysen
  • Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen Av Thorbjørn Egner
  • Lillebror og Knerten av Anne - Cath. Vestly
  • Løven, heksa og klesskapet Av C.S. Lewis
  • Momo - eller kampen om tiden av Michael Ende
  • Ole Brumm Av A.A.Milne
  • Peter pan og Wendy Av james Matthew Barrie
  • Pinocchio Av Carlo Collodi
  • Pippi Langstrømpe Av Astrid Lindgren
  • Tom Sawyer Av Mark Twain
  • Tordivelen flyr i skumringen Av Aria Gripe
  • Trollkrittet Av Zinken Hopp
  • trollvinter Av Tove Jansson
  • (Bokklubben)
6.Boktyven Av Markus Zusak. Er en av mine favoritt bøker og jeg vet jeg kunne lest den om og om igjen. 

7. Bibelen. Har mange gang tenkt å lese den, må bare ha litt mer tid til å mote meg opp og det kan jeg gjøres i ett annet univers. Spurte mamma hva som skjedde hvis jeg leste bibelen når jeg var liten for alle pratet om den så mye av en eller annen grunn. Det gjorde meg veldig nysgjerrig og jeg trodde det var noe magisk med boken. For fantasi hadde jeg. Hun svarte: Da blir du en engel. Synes det var litt vakkert sagt, så hvis jeg leser den så kan jeg jo bare fly tilbake til jorden, sånn i tilfelle jeg ikke liker meg der. Hvis det hun det hun sier er sant da, hehe:)

8. Alef Av Paulo Coelho. Må jeg ha med meg siden det er nok en bok jeg ikke har lest og jeg har som oftest likt hans bøker. Alkymisten er en favoritt.

9. Bittersøt sjokolade Av Joanna Harris. Denne boken tar jeg med siden jeg ikke får ta med filmen "Sjokolade" som er laget med utgangspunkt i boken. Johnny Deep (som er min favoritt skuespiller) er med i filmen. Jeg tar med boken får å mimre om filmen som er faktisk bedre en boken. Hører til skjeldenhetene med er sant. 

10. Panserhjerte Av Jo Nesbø. Må jo ha med litt krim og Action med meg også, er vel kanskje påske og tid for krim der også:p



søndag 19. februar 2012

En smakebit på Søndag

En smakebit på Søndag

God søndag alle sammen!
Har denne helgen kost meg med boken Elvens Datter av Merice Briffa. Det er siste bok (Bok 3) i serien en slektssaga fra Australia. Handlingen foregår fortsatt mest i Australia. Bok tre er ikke like god som den første boken, Mine drømmers Land. Bok to og tre er begge har ett lavere tempo enn bok en, og forfatteren holder seg til ferre historier enn den første. Men jeg må si jeg koser meg med serien godt. Nå er det en ny tid, det er ikke like mange som arbeider i gruvene lenger, og gullrushet går mot en slutt. Ny rike bygger opp nye byer og nye arbeidsplasser blir født. Frakt av varer med hjuldampere og bygging av hoteller og byer settes i gang og nye liv starter.

Elvens Datter (Bok 3)

Av 
Merice Briffa

  • Forfatter: Merice Briffa, Australia  
  • Oversetter: Torbjørn Lysebo Ekelund
  • Utgitt: 2011
  • Sider: 375
  • Format: Innbundet 
  • Språk: Bokmål 
  • Serie: Inngår i en fortsettelses serie   
  • Forlag: Vega Forlag
  • Utfordringer: Historiske roman og 100 bøker på et år
  • Status: Lånt på Biblioteket

Her kommer smakebiten:

"Hvis du foretar raske bevegelser, vil den bite fordi den tror du angriper den. Det hjelper også å lage så mye lyd som mulig når du går gjennom bushen. Da vil alle slanger i nærheten høre deg forsvinne".
Annabelle ble ikke veldig betrygget av Georges råd. Hun håpet at hun aldri ville møte en slange. Hun betvilte sin evne til å stå helt stille i fall hun skulle møte en (S 151).


Bushen er ikke trygg plass å være, nå vet vi hva vi skal gjøre når vi møter en slange.


Hvordan være med å legge ut en smakebit?

Det er bokbloggeren Flukten fra virkeligheten som arrangerer en smakebit på søndag. Det er bare å gå inn på siden hennes og melde seg opp (Bare å trykk på bloggnavnet hennes). 
Du trenger bare å åpne boken din du leser å finne ett utdrag som ikke er alt for avslørende av seg. Sett link på bloggen din som går til bokbloggeren Flukten fra virkeligheten og legg link tilbake til ditt bloggerinnlegg om boken på hennes side. Ved å være med kan du se hva andre leser og kanskje finner du noen andre bøker som du vil lese. Heller kanskje du vil oppdage en helt ny blogg.

Andre bøker i serien:

  • Mine drømmers land (Bok 1) (2009)
  • Urolige tider (Bok 2) (2010)



lørdag 18. februar 2012

Bokanmeldelse: Din Godhet Av Linda Olsson

Din Godhet
Av Linda Olsson


  • Forfatter: Linda Olsson, Svensk 
  • Oversetter: Heidi Grinde
  • Orginaltittel: Det goda inom dig
  • Utgitt: 2012
  • Sider:277
  • Format: Innbundet 
  • Språk: Bokmål 
  • Emne: Barndom, New Zealand, vennskap, Sverige, søsken, misshandling
  • Forlag: Vigmostad & Bjørke
  • ISBN: 9788241906541
  • Utfordringer: 100 Bøker på et år 
  • Status: Fått i gave av forlaget. Tusen takk!

Litt om forfatteren:
Linda Olsson født 1948. Hun har arbeidet som forfatter og jurist i en bank i Stockholm til 1986. Da begynte hun å reise og endte til slutt opp i Auckland New Zealand, der hun nå bor med mann og tre barn (Wikipedia).

Bokens handling:
Marion Flint lever alene i et lite hus ved kysten av New Zealand. Hun arbeider deltid som lege i den nærmeste byen. 

En dag møter hun den lille maorigutten Ika. Det oppstår et uvanlig vennskap mellom den tause guttungen og den eldre kvinnen. Han blotte nærvær og ikke minst hans spørsmål, vekker minner som hun altfor lenge har ungått.

Marion vender tilbake til barndommen hos morfaren på Åland, en trygg tid som altfor brått ble avbrutt da hun måtte flytte til Stockholm. Hun minnes morens voldsomme ekteskap som ble avsluttet så dramatisk med at begge søsknene ble bortadoptert. De mistet all kontakt
- helt til de uventet møttes tretti år senere. Et møte som fikk uante konsekvenser i begges liv (Fra bak boken).

Min mening om boken:
Dette er Linda Olssons tredje bok. Jeg har likt begge hennes foregående bøker kjempe godt og har derfor sett fram til å lese Din Godhet, og jeg hadde store forventninger til boken. 

Boken handler om Marion eller Marianne som hun egentlig heter. Hun bor i et hus med en terrasse alene. Huset er bygd på en sanddyne ved havet. Her er en smakebit på hennes tanker om sanddyner:

Selv før noen begynte å snakke om drivhuseffekten og issmeltingen ved polene hadde sanddynene vært en skiftende, ustabil grunn å bygge et hus på. Oktoberstormene slukte ofte svære hauger med sand og skylte dem ut på havet. Jeg brydde meg ikke om usikkerhetsfølelsen. At selve min eksistens var utrygg. At det innerste i underbevisstheten lå en viten om et langsomt stigende tidevann som en dag ville rive grunnen vekk under huset mitt og sveipe det med seg ut på havet. Eller en kjempebølge som ville løfte det opp med et brått, tordnende brak. Det var det scenarioet jeg likte best. Og jeg skulle la det skje. Jeg hadde overbevist meg selv om at jeg var klar (S 11 - 12).

Ting forandrer seg for Marianne når hun møter den autistiske gutten Ika. Hun begynner å glede seg til Torsdager. Det er da Ika bruker å kommer for å spise suppe. Her er en smakebit på Mariannes første møte med Ika på stranden:

Jeg fant ham liggende på magen i sanden med føttene i vannkanten. Ikke som om han var blitt skylt i land. Nei, jeg så fotsporene hans i sanden og visste at han hadde lagt seg slik med vilje. Armene var utstrakt, og hendene gravde seg ned i sanden. Han så ut som en sjøstjerne som hadde gått på grunn, men et kort øyeblikk opplevde jeg den spinkle, lille kroppen som korsfestet. Sjøen lepjet mot føttene hans. Han rørte seg ikke, skjønt jeg var sikker på at han følte at jeg var der (S 25).

Marianne begynner å tenke på fortiden og hvordan hun havnet på den andre siden av kloden. Hun finner ut hun må gå tilbake i tiden, lete gjennom minnene for å finne begynnelsen for å forstå helheten.
Marianne tenker tilbake på barndommen med bestefar, gode minner. Hun tenker på hvor lite minner hun har av moren. Og hvordan moren forandret på livet ved å komme på besøk hos bestefaren. Her er en smakebit:

Femåringen som ikke rakk opp til vinduet uten å stå på en krakk, kunne ikke hatt den ringeste idé om hva som skulle komme. Ingen andre heller, for den del. men i ettertid sto det der, skarpt og tydelig. Inntil den dagen hadde jeg levd i en verden der stedet var naturgitt og tid ikke eksisterte. Brått skulle jeg forstå at det fantes en verden utenfor (S 59).

Hun veksler mellom gode og dårlige minner. Minner om bestefaren, moren, stefaren, lillebroren og onkelen.

En dag dukker ikke Ika opp til Torsdagens suppe. Marianne oppdager etterhvert at Ika ikke har et så godt liv, han blir funnet i sjøen bevisstløs og med blåmerker etter misshandling. Marianne involverer seg mer i Ikas liv, prøver å finne mer ut om hans familie, og prøver å  hjelpe han, med hjelp fra naboen George. Det blir en sak mellom Ikas famile og barnevernet. Og naboen George blir også mer involvert i Mariannes og Ikas liv.

Boken er fantastisk skrevet. Språket er vakkert og omgivelsene beskrives så tydelig at det føles som du tilstede der du også. Skillet mellom nåtid og fortid er tydelig og klart. Vi får vite mye om fortiden til Marianne og hvordan hun ble Marion, men slik får vi også vite om mange av hennes tanker og følelser og blir godt kjent med hovedpersonen. Historien og karakterene er realistiske.

Boken har mange lag med historier i seg, det finnes en kjærlighetshistorie, en historie om søskenkjærlighet, en adoptivhistorie og en historie om å bli hel igjen som menneske ved å gå tilbake til gamle minner og akseptere at de er en del av deg. Både de gode og dårlige minnene. 

Boken er veldig lettlest og jeg ble helt oppslukt av historien. Jeg greide ikke å legge boken ifra meg. Jeg er nok en gang blitt forelsket i en Linda Olsson bok. Hun innfridde alle mine forventinger og mer til. Det var ikke skrevet en side for mye. Historien traff meg i hjertet og jeg havnet ofte tilbake i tankene til min egen barndom. Både de gode og de ikke fullt så gode. 

Karakteren Marianne er spennende og interessant. Vi blir godt kjent med henne og Ika. Vi lærer litt om autisme, og hvordan et barn med autisme kan være i det daglige og hvor berikende det kan være å ha et autistisk barn i livet sitt.

Det eneste jeg har å trekke ned på er bare små ting. Som foreksempel synes jeg en av historiene er litt tynn. Tilbakeblikket til fortiden med Onkelen. Det kan jo være at jeg ikke bare forsto den helt da og ble forvirret av den,men det er som sagt flisespikkeri.

Jeg anbefaler alle å lese denne boken. Det er en både en bok med triste historier men også lykkelige historier og andre historier er jo alltid intressant å lese om. Jeg gir den 9 av 10 poeng.

Andre bøker utgitt av forfatteren:


  • Taushetens konsekvenser (2011)
  • La meg synge deg stille sanger (2010)

Kan lese andre anmeldelser av boken her: